K. Ž. | 10. 1. 2024, 11:18

Presenečenje dneva: kljub dvomilijonskemu vložku gre Pečečnikovo podjetje v stečaj (brez dela bo ostalo več kot 130 ljudi)

Žiga Živulovič jr./BOBO

Joc Pečečnik je sporočil žalostno novico, da gre tekstilno podjetje Moda Mi & Lan v stečaj.

Podjetnik Joc Pečečnik se je na vse pretege trudil, da bi obdržal podjetje Moda Mi & Lan nad vodo. Maja lani je namreč napovedal, da bo za plačilo dolgov vanj vložil 600.000 evrov, julija pa je postal 80-odstotni lastnik podjetja, poroča Siol.

Kot je povedal na novinarski konferenci, je podjetje romalo v njegove roke na prošnjo takratnega lastnika. Lastnik je namreč doživel srčni infarkt, njegovo zdravstveno stanje pa je bilo izjemno slabo, zaradi česar je Pečečnika prosil, naj reši podjetje. Za to naj bi potreboval od 300 do 400 tisoč evrov kredita ali vložka.

Žiga Živulovič jr./BOBO

Podjetje Elektronček je to nakazilo tudi poslalo ter tako pokrilo zaostanke plačil do zaposlenih, prispevke, regres ter plačila dobaviteljem. "Bili smo prepričani, da bomo z lastnikom našli pot, ki mu bo omogočila preživetje, nam pa vračilo brezobrestnega kredita," je še povedal Pečečnik. Dodal je, da so bili v podjetju pripravljeni na dodatne vložke, a le, če bi mu lastnik predstavil finančno ustrezen poslovni načrt.

Takoj ob prevzemu podjetja pa se je izkazalo, da je ta v slabšem stanju, kot je bilo sprva mišljeno. Po poročanju Siola so nato zaposlili še direktorja in vsak mesec v podjetje vlagali 150.000 evrov, da bi vzdrževali likvidnost. Kljub novemu kadru in kopici strokovnjakov pa so naleteli na neuspeh, saj po več kalvarijah niso uspeli najti kupca za novo kolekcijo Mura.

Žiga Živulovič jr./BOBO

Pred mesecem je Pečečnik sicer zatrdil, da bo založil denar za novembrske plače, v kolikor bo to potrebno. Pozneje pa so nato iz podjetja sporočili, da so zaposleni prejeli plačo v celoti, danes pa so šokirali javnost z novico, da gre podjetje v stečaj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord