N. Vo. | 14. 2. 2024, 18:48

Peter Prevc na tokratni polet vzel Boruta Pahorja

Bobo

Peter Prevc se je v Tokio podal v družbi nekdanjega predsednika, upa namreč na zmago, ki bo predstavljala nov začetek.

Legendarni slovenski smučarski skakalec Peter Prevc, ki je pred kratkim presenetil športni svet z napovedjo o zaključku svoje izjemne športne kariere ob koncu te sezone, se ta teden odpravlja na Japonsko. Na prizorišču v Saporu ga čakata zadnji dve posamični tekmovanji v okviru svetovnega pokala. Za družbo na dolgem letu proti Daljnemu vzhodu je izbral literarni prvenec Boruta Pahorja, "Zmaga je začetek", ki ga nekdanji predsednik Slovenije tudi podpisal.

Če pa je s tem izborom literarnega sopotnika je Prevc želel pokazati, da tudi v času priprav in potovanj išče motivacijo in navdih v delih, ki odsevajo vrednote in izkušnje izven športnega sveta, je nekdanji predsednik njegov izbor knjige na Facebooku šaljivo pokomentiral z naslednjim pripisom: 

"Bil sem navdušen in počaščen, da bo Peter na poletu bral prav mojo knjigo. Toda v resnici naj bi se zgodilo tole: Peter je na letališču brskal med knjigami in opazil mojo. 'Ta je skoraj razprodana', mu je rekla prodajalka.

'A je tako dobra', je vprašal Peter. 'Ne,' je odgovorila prodajalka, 'tako dolgočasna je in vsi že po prvem poglavju prespijo cel polet.' - 'O, potem bi mi bo pa za Tokio prav prišla', je rekel Peter in jo vzel."

Potovanje na Japonsko predstavlja enega od zadnjih vrhuncev Prevčeve bogate kariere, saj bo konec marca v Planici uradno obeležil svoje slovo od profesionalnega smučarskega skakanja. Najstarejši izmed bratov Prevc, ki je pretekli konec tedna izpustil nastope na tekmah v Lake Placidu, se na Japonsko odpravlja z velikimi pričakovanji. Medtem ko je njegov reprezentančni kolega Lovro Kos v Lake Placidu dosegel izjemne uspehe, želi Peter svojo zadnjo sezono zaključiti na vrhuncu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol