K. Ž. | 7. 12. 2023, 19:30

Ob slovenskih avtocestah vzniknili plakati, ki jih krasijo obrazi Goloba, Janše in Kučana: kaj sporočajo? (In ali so šli predaleč?)

Plakat stranke resni.ca ob avtocesti.

Zoran Stevanović/Resni.ca/Facebook

Stranka resni.ca se je odločila za precej "zanimivo" oglaševalsko kampanjo, v kateri je uporabila obraze znanih politikov.

Morda bo vaša naslednja vožnja po avtocesti malček drugačna, saj so se v nekaterih krajih po Sloveniji pojavili jumbo plakati, ki nosijo nenavadno in obenem morda neprimerno sporočilo. Jumbo panoji namreč prikazujejo obraze slovenskih politikov, tako lahko vidimo obraz trenutnega predsednika vlade Roberta Goloba, prvaka stranke SDS Janeza Janšo ter nekdanjega predsednika Slovenije Milana Kučana. Pod fotografijami pa je odebeljen pripis: "Različni frizuri, a isti šef. Edina rešitev je resni.ca."

Iz panoja je seveda takoj razvidno, kdo stoji za oglas, namreč politična stranka Resni.ca, ki je predvsem znana po, milo rečeno, glasnem zavračanju cepljenja v času epidemije covida.

In za kaj pravzaprav gre?

Na prvi pogled sicer ni jasno, za kaj točno gre pri oglaševalskem panoju, hitri skok na spletno povezavo, ki je navedena na plakatu, pa nam pokaže, da je najverjetneje namen iskanje novih članov ter širjenje njihovega memoranduma.

Preberite tudi:

"Ne glede na to, katera politična stranka je bila na oblasti, kateri obraz je vodil vlado, je Slovenija zasledovala enako pot počasnega nazadovanja. Naj vas ne zavedejo lepe fasade neskončnih nakupovalnih centrov tujega turbo kapitala in kilometri nekajkrat preplačanih avtocest. Temelji te države so trhli in nagniti že vse od njenega nastanka," je na omenjeni spletni strani zapisano pod kopico fotografij slovenskih politikov.

V nadaljevanju je zapisano, da so se v Resni.ci "organizirali v zdravo politično stranko, ki bo združila vse slovenske svobodno misleče ljudi v eno politično silo". Na koncu je tudi vključen poziv novim članom.

Bobo

A to vsekakor ni prvič, ko bi politična stranka izkoristila obraz politika za promocijo lastne stranke. Spomnimo, v Sloveniji smo bili tudi priča jumbo plakatom, na katerih je bil upodobljen Robert Golob s pripisom: "Še kdo pleše?" Sami plakati niso ravno naleteli na dober odziv, stranka Svoboda pa je zoper SDS vložila tudi kazensko ovadbo, saj naj bi uporabili grafično podobo Svobode in s tem manipulirali z vsebino.

Za zdaj sicer ni jasno, kakšno usodo bo čakala stranko Resni.ca, katere predsednik je Zoran Stevanović, a najverjetneje trojica ne bo ravno navdušena, ko bo videla svoj obraz ob avtocesti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol