Uredništvo | 27. 7. 2023, 12:08

Poglejte, kako je padlo kultno ljubljansko drevo (FOTO)

Borut Živulović/BOBO

Na žalost številnih Ljubljančanov niti protestne geste niso uspele ohraniti mogočnega drevesa ...

Prizadevanja okoljskih aktivistov so bila zaman: danes je padel mogočen divji kostanj pred slovenskim nacionalnim gledališčem, ljubljansko Dramo.

Na kulturnem ministrstvu so pred časom na novinarski konferenci povedali, da se pomislekov v zvezi z rušenjem drevesa zavedajo, zato so pregledali štiri mogoče scenarije, od katerih je bil prvi gradnja novega gledališča, drugi ta, da na delu, kjer se nahaja zelenje, ne bi gradili, tretji gradnja okoli kostanja, četrta pa presaditev drevesa.

Žal pa se nobena ni izkazala za izvedljivo. Od načrta rušenja tako kljub številnim protestnim gestam, na primer branju poezije pred kostanjem ali peticiji proti podrtju drevesa, niso odstopili.

Borut Živulović/BOBO
Borut Živulović/BOBO
Borut Živulović/BOBO
Borut Živulović/BOBO
Borut Živulović/BOBO

Ljubljančani, ki so se zavzemali za ohranitev kostanja, njegove odstranitve niso dobro sprejeli. "Zeleni program v praksi. Sekanje mogočnega, zdravega, odraslega drevesa. Tudi levica & pajdaši niso imuni na 58 MIO provizij, ki jih čakajo v tem POSLU. /.../ PREKLINJAM VSE, KI SO SE PRODALI. PREKLINJAM VSE, KI SO NAS PRODALI!" je na družbenem omrežju Facebook zapisala ena izmed njih.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol