J. Z. | 2. 8. 2022, 10:02

Poslanko SDS ujeli s ponarejenim PCT-potrdilom: bo morala v zapor?

Bobo/fotomontaža

Članica nekdanje vladajoče stranke je v parlamentu podpirala ukrepe, a jih sama ni spoštovala. Ujeli naj bi jo pri kaznivem dejanju, zaradi katerega ji grozi visoka kazen.

Nekdanjo poslanko SDS Lidijo Ivanuša je doletela ovadba, ker so jo pri prečkanju državne meje ujeli s ponarejenim potrdilom o prebolelosti, cepljenju ali testiranju (PCT), poroča spletni portal Necenzurirano.

Grozi ji tri leta zaporne kazni za kaznivo dejanje ponarejanja listin. Policija je sicer lani obravnavala 53 takih primerov, letos pa 126. 

Ujeli naj bi jo 9. maja lani na mejnem prehodu Jelšane, v času, ko sta bili Hrvaška in Slovenija zaradi slabih epidemioloških razmer na rdečem seznamu. Za vrnitev v Slovenijo je bilo obvezno potrdilo o prebolelosti, testiranju ali cepljenju. 

Policija lani sicer nikoli ni razkrila, da je v preiskavi zaradi domnevnega ponarejanja potrdil tudi poslanka državnega zbora.

Ivanuša za Necenzurirano ni komentirala dogodka. Dejala je, da govorijo z napačno osebo, nato pa odložila telefon. 

Ljudje

Več mesecev naj bi jo neuspešno iskali policisti 

Ivanušo, ki ima stalno bivališče prijavljeno v Ločici pri Savinji, naj bi sicer več mesecev neuspešno iskali na policijski postaji Žalec, kjer so jo hoteli zaslišati. To naj bi jim uspelo šele jeseni

Medtem pa je poslanka redno hodila na seje državnega zbora v parlament in na druge javne dogodke. 

Facebook/Lidija Ivanuša

Ivanuša je bila leta 2018 v parlament izvoljena na listi SNS, nato pa se je konec leta 2019 odločila za prestop v SDS. Takrat je pojasnila, da stališča SNS ne odražajo več njenih vrednot. 

Spletni portal pa je pridobil tudi dokumentacijo, da je življenjski partner Lidije Ivanuša, podjetnik Sergej Divjak le nekaj mesecev pred njenim prestopom ustanovil podjetje v BiH - na naslovu, kjer že vrsto let posluje tudi Rok Snežič, še poroča Necenzurirano

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.