14. 6. 2022, 07:00

Pravnukinja ustanovitelja znamke Harley Davidson navdušena nad Portorožem!

Facebook/H.O.G. Europe, Middle East & Africa/fotomontaža

V Portorožu se je na 29. evropskem srečanju lastnikov motociklov ikonične znamke Harley-Davidson zbralo na tisoče harlejašev. Dogodek je po dveh letih premora zaradi pandemije covida-19 pomemben ne samo za slovensko Obalo in turizem, temveč tudi za ameriško tovarno motociklov.

Na pestrem spremljevalnem programu ni manjkalo razkazovanja moči skrbno zloščenih motornih konjičkov, glasnih štartov in razstav najnovejših modelov te legendarne blagovne znamke motorjev. Obiskovalci so se zabavali z nekaj različnimi glasbenimi koncerti, na voljo pa so imeli tudi pestro izbiro motorističnih oblačil, lokalne ponudbe odlične hrane in pijače ter ognjemet presenečenja, ki je ob polnoči razsvetlil centralno plažo v Portorožu. 

"Čudovito je, da lahko po pandemiji ponovno vozimo skupaj. Portorož je izjemen kraj ob Jadranskem morju in vsi so nam izkazali zelo prijetno dobrodošlico," je ob prihodu prisotnim zaupala Karen Davidson.

Prireditev je vrhunec dosegla v soboto, ko so se udeleženci z 2500 motocikli odpravili na revijalno parado po Istri. Parade se je udeležila tudi Karen Davidson, slavna pravnukinja Williama A. Davidsona, enega od štirih ustanoviteljev ikonične blagovne znamke motorjev, ki je z leti prerasla v veliko več kot le to.

Karen je kreativna direktorica blagovne znamke Harley-Davidson in med drugim dobitnica prestižne nagrade newyorškega Sveta modnih oblikovalcev Amerike (Council of Fashion Designers of America).

S Karen sva se srečali na recepciji Mind Hotela Slovenija, LifeClass Hotels & Spa, kjer je tudi sama bivala. Karen je bila izjemno sproščena, nič kaj zvezdniška. Zelo pozitivna oseba. Vse kar sva si povedali v nadaljevanju, je moj prvi vtis samo še potrdilo.

Študirala je modni dizajn, po poklicu je modna oblikovalka in od leta 1989 oblikuje oblačila in dodatke znamke Harley-Davidson, zato sama zase meni, da sta ji bili oblikovanje in delo z usnjem nekako položeni v zibko. Pošali se, da v bistvu ni imela druge izbire. Usnje in motoristična oprema sta bili zapisani v družinski DNK tako, da katere druge smeri niti ne bi izbrala.

Nekoč ste dejali, da je pogled na vsako motoristično jakno, kot bi bral osebno zgodovino osebe, ki jo nosi. H.O.G. ® Rally se že drugič vrača v Portorož in s tem upamo, da tudi Portorož na nek način postaja del bogate zgodovine blagovne znamke Harley-Davidson, kaj pravite?

"Vse bolj opazno postaja, da imajo vsi (op. a. udeleženci) tako radi ta kraj. Veste, po dogodkih in relijih slišim veliko zgodb in vsi so po prvem dogodku v Portorožu (op. a. H.O.G.® Rally 2016) govorili, kako je bilo fantastično. S takimi vtisi dobi kraj zelo dober pečat in ostane v spominu naših potrošnikov, kot lepa destinacija še dolgo. Mislim, da bodo motoristi tukaj najbolj cenili pokrajino, ki predstavlja dobra izhodišča za vožnjo z motorjem. Imate čudovito pokrajino, kjer si lahko hitro na gričih in spet hitro ob morju. Enostavno se je ustaviti in najti postojanke, potem pa ponovno nadaljevati pot."

arhiv hoteli LifeClass Portorož

Ste prvič v Portorožu?

"Tukaj sem prvič in prišla sem ravno zato ker so vsi govorili, kako lepo je bilo v letu 2016. Vsi so hvalili lokacijo, ponudbo, nastanitev, dogodek ... Ko so me po slišanih pripovedih letos vprašali, če bi se udeležila dogodka, sem brez pomislekov rekla: Ja, seveda!"

Kako bi opisali dopustovanje v Hotelih LifeClass?

"Med bivanjem v Mind hotelu Slovenija se počutim odlično, zelo je prijetno. Nasploh mislim, da je idealno to, da so hoteli med seboj povezani in so prehodi iz enega v drugi del enostavni. Navdušena sem nad pestrostjo ponudbe in ponujenih možnosti. Mislim, da je to nekaj, kar vsak gost išče v času dopustovanja. Preizkusila sem solne kopeli in Istrian bistro & Tapas bar, ki je naravnost fantastičen. Kar sem najprej začutila ob prihodu na lokacijo in ob sprejemu je ta občutek popolne sproščenosti in oddiha. Bližina morja, gostoljubje in lepa okolica te v trenutku pomirijo in to je čudovito."

Avtorica: Nika Filipič

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord