Uredništvo | 6. 9. 2023, 12:48

Nasmejana Urška Klakočar Zupančič sprejela visokega gosta, v oči pa so spet padli njeni čevlji

Borut Živulovič/Bobo

Po nekoliko bolj sproščenem videzu čez vikend, ko je obiskala Šuštarsko nedeljo, je predsednica državnega zbora danes blestela v rdeče-črni kombinaciji.

Na povabilo predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič se danes in jutri na uradnem obisku v Ljubljani mudi predsednik hrvaškega sabora Gordan Jandroković. Visoki obisk je predvsem priložnost za pogovor o razvoju medparlamentarnega sodelovanja in dvostranskih odnosov med državama, kot tudi za izmenjavo pogledov na razmere na Zahodnem Balkanu, so pred obiskom sporočili iz državnega zbora.

Borut Živulovič/Bobo

Klakočar Zupančičeva je za to priložnost kombinirala rdečo dolgo obleko in svoje znamenite rdeče petke, ki se jih Slovenci še kako dobro spomnimo. Z njimi je namreč prvič prestopila prag parlamenta ob uradnem prevzemu funkcije predsednice DZ-ja. Ob izbranem outfitu so bili zelo izpostavljeni tudi vsi tatuji, ki jih ima na nogah. Za pridih elegance je ramena prekrila s temnim bolero suknjičem.

Poleg srečanja s Klakočar Zupančičevo se bo Jandroković z delegacijo sestal tudi s predsednikom vlade Robertom Golobom, v četrtek pa ga bo sprejel še predsednik državnega sveta Marko Lotrič. V okviru obiska se bo srečal tudi z vodji poslanskih skupin ter nekaterimi predsedniki delovnih teles.

Borut Živulovič/Bobo

Slovenija in Hrvaška imata dobro razvite odnose, še vedno pa imata odprto vprašanje uveljavitve arbitražne razsodbe, ki jo Zagreb zavrača. Golob je med julijskim obiskom v hrvaški prestolnici poudaril, da je potrebno arbitražo uresničiti, a obenem tudi umakniti iz dnevne politike, ker da zastruplja odnose med državama.

Borut Živulovič/Bobo

Pred tem se je na delovnem obisku na Hrvaškem februarja mudila predsednica republike Nataša Pirc Musar. S hrvaškim kolegom Zoranom Milanovićem sta se takrat pogovarjala predvsem o prihodnosti pobude Brdo-Brioni, pri vprašanju implementacije arbitražne razsodbe pa sta izrazila željo po dialogu med vladama.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol