P.M. | 28. 3. 2023, 23:44

Golob želi utišati govorice, ki krožijo o njegovi partnerici: "Veliko je izmišljotin"

Instagram/Tina Gaber/Bobo/fotomontaža

Na premiersko funkcijo je vstopil kot poročen moški, a je od lanskega decembra v ločitvenem postopku. Kaj je povedal o svojem zasebnem življenju?

"Tina Gaber je že lep čas moja partnerica, živiva skupaj v Ljubljani, z nama sta še dva moja otroka," je Robert Golob povedal v televizijski oddaji Preverjeno. Zakaj se je odločil o tem spregovoriti javno, sploh ker je v preteklosti vneto zagovarjal stališče, da se o zasebnosti ne razpravlja v javnem prostoru?

"V javnosti se je o njej marsikaj govorilo, bilo je veliko zlonamernih ugibanj in izmišljotin, zato je prav, da o tem spregovorim," se je glasil njegov odgovor. 

Kako sta se spoznala?

Z vplivnico in nekdanjo miss Hawaiian Tropic, ki je bila do nedavnega vpisana v register lobistov, nekoč pa je delala tudi v volilnem štabu Lojzeta Peterleta, sta se spoznala prek njene sestre, ki je Golobova dolgoletna sodelavka, je povedal.

"Imava več skupnih tem. Ona je zelo čustvena, strastna, če hočete, zagovornica šibkih - v tem primeru ljudi, tudi živali, v tem je zelo dosledna."

"Zanima me politika, delam na tem, da bi kaj dosegla na tem področju," je v enem od zelo zgodnjih intervjujev povedala Gabrova.

"Zanima me politika, delam na tem, da bi kaj dosegla na tem področju," je v enem od zelo zgodnjih intervjujev povedala Gabrova.

Bobo

Funkcija partnerjev in partneric politikov nima politične moči, pa vendarle njihov vpliv ni zanemarljiv. "Karkoli bo moja partnerica želela povedati, naj pove v javnosti, najsi gre za pravice otrok, starejših ali živali, o katerih se tudi sicer javno izraža," je premier odgovoril na vprašanje, ali je Gabrova tudi njegova politična svetovalka.

S čim se ukvarja?

Njegov odgovor na to vprašanje je bil, da Gabrova, ki je sicer vplivnica, ne dela več komercialnih objav, predvsem zato, da ji ne bi kdo očital sodelovanja z vlado pri tem. Ureja pa družbena omrežja za nekatera podjetja, je pojasnil. "Tina je pač človek druge generacije, ki živi bolj javno kot mi," je dodal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Gaber (@tina_gaber)

"Preprosto je nekoga obsojati, zadnjih 15 let je bila Tina javna oseba, a je pogroma dela javnosti deležna od takrat, ko je postala moja partnerica," je navedel kot enega od razlogov, da želi v televizijskem intervjuju postaviti stvari na mesto.

Kako usklajuje vlogo predsednika vlade in očeta?

Golob pravi, da so se ravno zato preselili v Ljubljano, kajti na prejšnji relaciji z Novo Gorico marsikaj ni bilo mogoče. "Kot samohranilec sem se naučil žonglirati, imeti partnerico, ki jo otrok sprejema, zelo pomaga. Zdaj je stvar, ko imamo družinsko okolje, neprimerno lažja." 

Borut Živulovič/BOBO

"Ta del mojega življenja ni nobena skrivnost," je še povedal o zvezi s Tino Gaber, ki sta jo uradno potrdila na letošnji Prešernovi proslavi v Cankarjevem domu. Ni izključeno, da si bosta ustvarila družino, je zaključil.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ