A. B. | 27. 7. 2022, 19:13 | Vir: STA

Pristojni so pojasnili, ali so bili požari na Krasu zares načrtni požigi

Bobo

Vse od pojava požarov v naravi na območju Krasa preiskujejo vzroke nastanka požara in ugotavljajo, ali so podani razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje.

Policisti in kriminalisti so danes opravili ogled kraja požara pri Komnu ter zbrali obvestila in dokaze zaradi suma, da bi lahko bil požar posledica načrtnega požiga. Doslej zbrana obvestila kažejo, da naj bi šlo za udar strele, so pojasnili na Generalni policijski upravi.

Župan občine Komen Erik Modic je v prvih odzivih dejal, da indici kažejo, da bi lahko bil požar posledica načrtnega požiga.

Bobo

So bili požari namerni? 

"V povezavi z ugotovitvijo vzroka požarov na podlagi do sedaj opravljenih ogledov in zbranih obvestil nismo potrdili obstoja razlogov za sum, da je bilo storjeno naklepno uradno pregonljivo kaznivo dejanje. Z vsemi aktivnostmi preiskave požarov intenzivno nadaljujemo," so dodali.

Bobo

Kot so še zapisali, v policiji vse od pojava požarov v naravi na območju Krasa preiskujejo vzroke nastanka požara oz. ugotavljajo, ali so podani razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje.

"V obsežni kriminalistični preiskavi smo do sedaj opravili več ogledov krajev, zbrali obvestila in dokaze ter izvajali druge aktivnosti. Prav tako v povezavi s požarom prejemamo več obvestil in informacij o sumljivih okoliščinah vzroka požara. Vsako informacijo temeljito pregledamo in ovrednotimo ter opravimo potrebne preveritev vsebine," so še zapisali. 

Bobo

Na Krasu je izbruhnil nov požar 

Ponoči je namreč na Krasu izbruhnil nov požar, in sicer na hribu Veliki Ovčnjak v občini Komen. Gasilci obvladujejo skoraj ves požar, borijo pa se s severno stranjo, ki še ni v celoti pod nadzorom, je v izjavi za medije povedal vodja intervencije Blaž Turk

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.