J. Z. | 1. 9. 2022, 14:30

Prvošolček Adrian nam je zaupal, kako so jih presenetile učiteljice: "Najbolj vesel sem bil ..."

Boštjan Zrimšek

Prvi obisk šole je pomemben korak za vsakega otroka, pa tudi njegove starše. Šestletnik iz Cerknice nam je opisal, kako se je počutil v šoli in kaj so počeli. Njegov oče pa je povedal, ali je kaj manj nervoze, ko v šolo pospremiš že tretjega otroka.

Adrian Zrimšek si bo letošnji 1. september gotovo zapomnil kot pomemben dan v njegovem življenju. Skupaj s staršema se je prvič odpravil v Osnovno šolo Notranjski odred Cerknica, kjer so organizirali sprejem za nadebudne šolarje, ki se tja podajajo prvič.

Z njim smo po koncu prvega šolskega dne spregovorili o tem, kaj so počeli in kako se mu je zdelo v veliki stavbi, kjer domuje šola. Povedal je, da je bil danes prvič v šoli, kjer mu je bilo zelo všeč

Prvošolčki so dobili torto in jagode, s katerimi so se posladkali, nato pa so spoznali učiteljice. Te so bile, kot je dejal Adrian, prijazne. Vesel pa je bil, ker je v šoli srečal tudi veliko svojih prijateljev, s katerimi si bo delil šolske klopi.

Boštjan Zrimšek

Poleg torte pa so dobili tudi darila - zastavico, knjigo in liziko. V šoli so se prvi dan že učili, jutri pa se bodo tudi igrali. Dodal je, da komaj čaka, da gre nazaj v šolo.

Njegov oče Boštjan Zrimšek je še dodal, da je vsak odhod otroka v prvi razred poseben dogodek, pa čeprav je to že tretji otrok.

"Vsakič je to posebno doživetje," je dejal. Ker sta tudi njegovi starejši hčerki hodili na cerkniško osnovno šolo Boštjan že pozna učiteljice, zato težav ne pričakuje. Prav tako ima mali Adrian v šoli prijatelje, s katerimi je bil skupaj v vrtcu, zato ga ni bilo strah. V šali je dodal, da je sinček tako "iznajdljiv, da bodo prej imele težave učiteljice".

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord