Uredništvo | 23. 5. 2024, 12:55

Saša Petek izsiljuje nacionalno televizijo, naj jo povabijo na soočenje: "Če bi v tej državi ljudje razumeli, kaj se dela ... "

Borut Živulovič/Bobo

Gostobesedna teoretičarka zarot je neomajno prepričana v svojo pomembnost za slovenski narod.

Kontroverzna Štajerka Saša Petek, ki s svojimi egocentričnimi izjavami že leta razburja slovensko javnost, še vedno vztraja pri svoji bizarni ideji, da je ravno ona za slovensko javnost tako zelo pomembna, da bi morali njej v čast in po njenih navodilih organizirati oddajo Tarča in na soočenje z njo povabiti več zdajšnjih in nekdanjih najvišjih predstavnikov države. K tem je zdaj dodala še predsednika računskega sodišča.

Frustracijo izlila na svoje sledilce

Petkova, ki nima nobenega družbenega statusa, funkcije ali vloge, nobenega strokovnega znanja (po izobrazbi je ekonomski tehnik), pred časom pa je javno razkrila, da ima šele pet let delovne dobe, je prepričana, da je njena vloga v slovenski družbi tako zelo pomembna, da bi si morali za soočenje z njo vzeti čas vsi najpomembnejši politiki in celo predsednik računskega sodišča. To naj bi se zgodilo v eni najbolj gledanih oddaj na nacionalni televiziji - oddaji Tarča.

Jezična Štajerka, ki si domišlja, da ima pravico posegati v novinarsko avtonomijo in določiti temo oddaje in goste, očitno meni, da bo lahko stvari izsilila s hujskanjem svojih sledilcev. Zato jih že dolgo poziva, naj pišejo na nacionalno televizijo in zahtevajo oddajo po njenem nareku. V enem svojih zadnjih videoposnetkov je svojo frustracijo, ker ji povsem nerealnega cilja nikakor ne uspe doseči, znova izlila na svoje sledilce

Žiga Živulovič jr./Bobo

Kdo vse bi si moral vzeti čas za njo?

"Če bi v tej državi ljudje razumeli, kaj se dela, bi že zdavnaj vsak dan pisali na RTV Slovenija in zahtevali, da Saša Petek pride v medijski prostor na soočenje z Janezem Janšo, Robertom Golobom, vsemi ministri za zdravje od 2020 do danes, predsednico države, bivšim predsednikom države," je Petkova dejala v enem svojih zadnjih videov.

"Koga še takšnega? Tudi računsko sodišče, predsednik računskega sodišča," se je spomnila v nadaljevanju posnetka in zaključila: "Pa boste videli, kako se stvari delajo." 

Saša Petek med vdorom protestnikov proti epidemiološkim ukrepom v stavbo nacionalne televizije septembra 2021.

Saša Petek med vdorom protestnikov proti epidemiološkim ukrepom v stavbo nacionalne televizije septembra 2021.

RTV/Posnetek zaslona

Pokazati ne more nobenega dosežka

Petkova svoje sledilce sicer že leta prepričuje, da ima dokaze proti vsem politikom, uradnikom in javnim uslužbencem, ki so med epidemijo covida-19 upoštevali ukrepe za preprečevanje širjenja virusa, in jih je večkrat vse označila za zločince. Čeprav se neprestano hvali s svojimi domnevnimi dosežki, v resničnem svetu ni mogoče najti niti ene stvari, ki bi jo tudi dejansko dosegla.

Edina oprijemljiva stvar, ki jo je bilo mogoče preveriti, je naročilnica, s katero naj bi Slovenija naročila cepiva od podjetja Pfizer in jo je Petkova v zadnjih letih večkrat omenjala kot "ključni dokaz", ki ga želi predstaviti. A izkazalo se je, da Petkova delov besedila iz dokumenta, ki jih smatra kot sporne, ni razumela pravilno, posledično pa so napačni tudi njeni sklepi, ki jih želi kljub pomanjkanju kompetenc, znanja in kulturnega dialoga, na vsak način predstaviti na nacionalni televiziji.

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave