Uredništvo | 5. 3. 2024, 14:30

Bi radi najeli stanovanje v prestižnem Schellenburgu? Vaše je lahko za ... (na ta znesek niste pripravljeni)

Palais Schellenburg

Na voljo je malo več kot 67 kvadratnih metrov veliko stanovanje s teraso in ložo, znesek varščine pa vam bo vzel sapo ...

O stanovanjih v pregrešno dragem stanovanjem kompleksu Palais & Villa Schellenburg je bilo tudi na našem portalu že prelitega veliko črnila, nazadnje o tem, da imajo stanovalci zaradi širokih, prostornih oken precej malo zasebnosti: celo tako malo, da lahko sosedje kukajo naravnost v njihove spalnice.

O nakupnih cenah smo ravno tako že pisali: ob otvoritvi kompleksa je bilo rečeno, da najcenejše stanovanje v Schellenburgu stane 637.000 evrov bruto, najdražje pa 4,2 milijona evrov. 

Toda kaj pa, če bi želeli enega od stanovanj v kompleksu najeti? Tudi na to imamo zdaj odgovor.

Oglas, ki ponuja najem malo več kot 67 kvadratnih metrov velikega stanovanja s teraso in ložo v Schellenburgu, je bil namreč nedavno objavljen na spletni strani nepremičninske agencije Baza Real Estate: najamete ga lahko za 3.300 evrov na mesec.

Stroški v ceno niso vključeni, odvisni so od porabe.

Baza Real Estate/posnetek zaslona

Stanovanje je dvosobno, nahaja se v prvem od sedmih nadstropij vila bloka z dvigalom, poleg bivalnega prostora, ki znaša malo več kot 67 m2, pa ima še shrambo v kleti (6,93 m2), teraso (36,50 m2) in ložo (6,20 m2).

Morda vas zanima tudi:

Pripadata mu dve parkirni mesti in je v celoti opremljeno, tloris pa obsega hodnik z vgradnimi omarami, dnevne sanitarije, utility prostor, zakonsko spalnico z lastno garderobo in kopalnico, odprt bivalni prostor s kuhinjo in jedilnico, ložo ter teraso.

Vrtoglava varščina

V oglasu je navedeno, da je stanovanje primerno za posameznika ali par. Oseba ali osebi ne smeta imeti hišnih ljubljenčkov, vsekakor pa je nujno, da imata pred selitvijo v stanovanje dobro opremljen varčevalni račun. Pogoj za vselitev je namreč varščina v višini kar treh najemnin, kar torej znaša 9.900 evrov.

Če vštejemo še najemnino za tekoči mesec, bo srečni izbranec zavoljo bivanja v prestižnem stanovanju torej lažji za kar 13.200 evrov.

Baza Real Estate/posnetek zaslona

Pogoj najemodajalca za sklenitev najemne pogodbe pa je še ta, da najemnik prevzame del stroškov priprave dokumentacije za sestavo najemne pogodbe, sestave najemne pogodbe, sestave primopredajnega zapisnika in izvedbe primopredaje nepremičnine, sodelovanja pri prepisu naročnin oz. obveščanja upravnika in dobaviteljev o sklenjenem najemnem razmerju, priprave in hrambe listin ter slikovnega gradiva in pravnega svetovanja pri sklepanju najemnega razmerja (+ DDV).

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord