2. 6. 2022, 12:53

Simona Kustec izrekla zadnje besede, stolček prevzel nekdanji rektor ljubljanske univerze: "Čas je za dejanja."

Bobo

Zdaj že nekdanja ministrica za izobraževanje, znanost in šport je predala posle svojemu nasledniku Igorju Papiču. Ob tem mu je zaželela vse dobro pri delu. Kako se je na to odzval Papič? 

Po skoraj enournem sestanku je Kustečeva dejala, da so se pogovarjali o številnih izzivih v resorju izobraževanja, znanosti, športa in mladine. Z novo vodstveno ekipo šolskega ministrstva so po njenih besedah podelili ocene o tem, kje so v tem trenutku in kaj so prioritete.

"Predvsem pa sem vesela, da ministrstvo z vsem opravljenim v teh dveh letih predajam v dobri kondiciji in želim, tudi vem in verjamem, da bo tako tudi peljano naprej," je dejala Kustec.

Nekdanji rektor ljubljanske univerze Igor Papič je dejal, da mu je v veliko veselje, da so končno prišli do trenutka, "da, kot pravi naš premier, preidemo od besed k dejanjem". Na sestanku so po njegovih besedah dobili osnovne informacije glede odprtih zadev na ministrstvu.

"Če se malo pošalim, nismo veliko novih stvari slišali, ker to spremljamo in poznamo," je dodal Papič.

Dejal je, da samo področje izredno dobro pozna, vsaj kar zadeva visokošolski del, znanost, inovacije. Državni sekretar Darjo Felda bo prevzel tisti del, ki pokriva stopnje izobraževanja do univerze, pravi Papič. 

Felda naj bi namreč po reorganizaciji vlade oz. njeni razširitvi prevzel ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Papič pa bo vodil ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Kustečeva se ne bo vrnila na Fakulteto za družbene vede 

Kustečeva se po izteku mandata ne bo vrnila na Fakulteto za družbene vede (FDV), kjer je imela status redne profesorice na katedri za analizo politik in javno upravo.

Daniel Novakovič/STA

V času ministrovanja je bila tam le 20-odstotno zaposlena.

Zaposlila naj bi se na Univerzi na Primorskem kot visokošolska učiteljica oziroma raziskovalka na področju politologije, poroča spletni Večer.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord