N. V. | 26. 4. 2023, 17:59

Slovenci smo za dobrodelne namene zbirali kune: zdaj so v rokah Nataše Pirc Musar

Profimedia/Facebook/Burek Olimpija/fotomontaža

Poziva, da ji predlagate, kaj naj z njimi stori: "Dajmo skupaj razmisliti, komu lahko pomagamo."

V poslovalnici Burek Olimpija na Bavarskem dvoru v Ljubljani so več kot en mesec za dobrodelne namene zbirali kune. Pravzaprav smo Slovenci lahko kune zamenjali za burek.

Ob tako domiselni ideji ni čudno, da se je nabralo veliko nekdanjega hrvaškega denarja, pri Burek Olimpija pa so že na začetku akcije povedali, da bo denar šel v dobrodelne namene. Katera dobrodelna organizacija bo prejela denar, bo odločila predsednica države Nataša Pirc Musar.

Denar je v rokah predsednice države

Lastniki poslovalnice Burek Olimpija so sporočili, da so denar predali predsednici Nataši Pirc Musar, ki se bo odločila, kateremu projektu, ki pomaga družinam v stiski, jih bo namenila.

Zdi pa se, da ima predsednica nemalo težav z odločitvijo. Na Facebooku poziva Slovence, da ji predlagajo, kaj naj s kunami stori: "Dajmo skupaj razmisliti, komu lahko pomagamo."

"Moj predlog je, da nekaj namenimo društvu Humanitarček in njegovemu projektu Vide. To društvo na štajerskem koncu pomaga več kot 3 tisoč revnim in starejšim ženskam. Prosim za ideje za ljubljansko regijo. Kaj mislite o osnovni šoli Livada, kjer se šolajo otroci iz kar 26 držav sveta? Ali pa za (pre)mnoge brezdomce v Ljubljani?" je predsednica v dilemi, komu pomagati, ko pa je toliko Slovencev, ki potrebujejo pomoč.

Komu bi denar poklonili vi? Kdo mislite, da ga najbolj potrebuje? 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol