Uredništvo | 20. 2. 2024, 16:12

Slovenski politik razkril 'pravi vzrok' za smrt Alekseja Navalnega: Zmago Jelinčič trdi, da ruskega ujetnika ni ubil Putin, ampak ...

X/Zmago J. Plemeniti/posnetek zaslona

Nekdanjemu poslancu je uspelo vzrok smrti ugotoviti celo pred ruskimi preiskovalci.

Medtem, ko so oči celotnega sveta očitajoče uprte v ruskega predsednika Vladimirja Putina, je predsednik Slovenske nacionalne stranke in nekdanji poslanec Zmago Jelinčič na omrežju X presenetil z videoposnetkom, v katerem v slogu teoretikov zarot trdi, da je smrt ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega, ki je v zaenkrat še neznanih okoliščinah pred nekaj dnevi umrl v zaporu, povzročilo mRNA cepivo.

Absurdne trditve je Jelinčič izrekel v času, ko vzroka smrti Navalnega še niso potrdili niti ruski preiskovalci.

Jelinčič prehitel zdravnike in diagnosticiral strdek

"Prva in najbolj pomembna žrtev mRNA cepiva proizvodnje Pfizer, ameriške seveda: Aleksej Navalni. Ne mi govoriti, da so ga Rusi s kladivom ubili," je Jelinčič, ki je znan po svojih provokativnih izjavah, dejal v objavljenem vidoposnetku.

"Štirikrat se je cepil s tem cepivom in strdek mu je povzročil tisto, kar strdki povzročajo mnogim ljudem po svetu. Kar Američani še vedno skrivajo in kar naša država še vedno ne priznava," je povedal nekdanji poslanenc in dodal, da "naša gospa Fajon trobi, kako grozni so Rusi." 

 

Profimedia

Evropska unija, vključno s Slovenijo, je sicer Rusijo pozvala k mednarodni preiskavi smrti Alekseja Navalnega, vendar je Kremelj možnost uvedbe mednarodne preiskave zavrnil. Moskva to namreč razume kot vmešavanje v notranje zadeve. 

Nekdanjega poslanca zmotila politična poteza

Zunanja ministrica Tanja Fajon je v zvezi s smrtjo Navalnega danes dejala, da so opravili pogovor z ruskim veleposlanikom v Ljubljani Timurjem Ejvazovom ter mu ob smrti ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega izrazili skrb in ogorčenje. Po njenem prepričanju je odgovornost za smrt na strani ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Tudi to pa je zmotilo nekdanjega poslanca Jelinčiča, ki se je na omrežju X grobo odzval: "Ritolizništvo slovenske vlade ne pozna meja! Le zakaj kliče na odgovornost ruskega veleposlanika, saj nimamo nič s smrtjo z ameriškim cepivom umrlega goljufa? Kje je zdrava kmečka pamet, po kateri smo bili Slovenci znani? V Ljubljani je zagotovo ni!"

Umrli kritiki ruskega predsednika

Glasnega Putinovega kritika Alekseja Navalnega so sicer že leta 2020 zastrupili z ruskim živčnim plinom novičok, kar je takrat potrdila tudi toksikološka analiza, avgusta lani pa je v nenavadni letalski nesreči umrl tudi Jevgenij Prigožin, ki se je pred tem javno uprl Putinovi volji. 

Profimedia

V preteklih letih so v bolj ali manj nenavadnih okoliščinah umrli tudi Aleksander Litvinenko, Ana Politkovska, Pavel Antov, Boris Berezovski, Ravil Maganov in Boris Nemcov, zato je ruski predsednik najbrž upravičeno verjetnejši 'osumljenec' za smrt Navalnega kot pa cepivo proti covidu 19.  

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol