3. 6. 2022, 12:10 | Vir: STA

Sodišče odločilo: kakšna je kazen ženske, ki je do smrti zabodla svojega partnerja?

Aleksandra Saša Prelesnik

Imel je prepoved približevanja partnerki, a je bival z njo. Na dan uboja sta se sprla, moški je bil do ženske nasilen, ona pa ga je zabodla z nožem. 

Preiskovalni sodnik mariborskega sodišča zoper 31-letno Mariborčanko, ki je v nedeljo do smrti zabodla svojega partnerja, ni odredil pripora, tako da se bo lahko branila s prostosti.

Tožilstvo naj bi po zaslišanju terjalo pripor, a je sodnik ocenil, da pri osumljeni ni razlogov za morebitno ponovitveno nevarnost.

Aleksandra Saša Prelesnik

Spomnimo, kaj se je dogajalo 

Kot je v torek povedal vodja mariborskih kriminalistov Beno Meglič, so policisti moškega, ki ga je zabodla žena, pred tem dvakrat obravnavali zaradi nasilja v družini.

Dogajanje je bilo nenavadno, saj so bili policisti sprva obveščeni o tem, da je moški z osebnim avtomobilom na Valvasorjevi ulici trčil v parkirano kombinirano vozilo.

Profimedia

Šele ob prihodu na kraj so ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 36-letni moški, ki je bil huje poškodovan in ni kazal znakov življenju.

Po ugotovitvah policistov se je poskušal odpeljati v bolnišnico, a je med vožnjo podlegel poškodbam.

Kakšno je bilo stanje osumljenke? 

Osumljenka je imela ob prihodu policistov manjše odrgnine, ki bi jih po besedah Megliča lahko označili kot lahke telesne poškodbe.

Profimedia/fotomontaža

Po neuradnih podatkih Večera se osumljena na zaslišanju ni zavila v molk, pač pa je podrobno opisala okoliščine nedeljskega dogajanja ter moževega večletnega psihičnega in fizičnega nasilja.

Njen zagovornik Miha Žinkovič si bo prizadeval doseči prekvalifikacijo očitanega dejanja.


za kar je predpisana kazen od pet do 15 let zapora

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ