M. P. | 13. 6. 2022, 19:00

Srčna zgodba o koprskih redarjih, ki vam bo OGRELA srce

Uredništvo/Facebook/Obala je zakon/fotomontaža
Srčna zgodba o koprskih redarjih, ki vam bo OGRELA srce (foto: Uredništvo/Facebook/Obala je zakon/fotomontaža)

Zgodbe o človeški dobroti nam vedno polepšajo dan in nas spomnijo, da je okrog nas še vedno veliko prijaznosti. Preberite si zapis, ki ga je delila Slovenka!

V svojem zapisu na Facebooku se je gospa Majda Žvokelj želela zahvaliti redarjema, ki sta poskrbela, kot sama pravi, za "zares prijetno presenečenje". 

Želim deliti z vami ...

S temi besedami je Majda začela svojo objavo. Nato je nadaljevala: "Sem invalidka, brez pomoči bergel in hojice zelo težko hodim. Temu primerno imam tudi avto označen z evropsko nalepko invalidov."

V zapisu nato pravi: "Tudi invalidi si želimo morja, družba je vedno bolj razumevajoča do nas drugačnih in plaže so nam danes večinoma dostopne. Čeprav nekateri še kar vztrajajo z rampami ..."

Uredništvo
Koper je res čudovito mesto!

Koper je res čudovito mesto!

Nedelja na koprskem kopališču

Ko je šla v nedeljo na koprsko kopališče, je avto pustila blizu vhoda na pločniku. "Od tam grem lahko s hojico prav do plaže, ki je oddaljena le nekaj metrov stran," razloži.

A potem je sledil šok.

"Po osvežilnem plavanju se s hojico odpravim do avta, a sem lahko le začudeno gledala zaklenjena vrata. Drugi izhod pa je bil zame predaleč," svojo izkušnjo opiše Majda.

Po neuspelih poskusih ji je le uspelo izvedeti, kdo ima ključ. "Nato se odločim in pokličem koprske dežurne redarje. Nisem se pritoževala ali jezila, le vprašala sem redarja, ali morda ve, kam naj se obrnem po pomoč."

Redar je takoj dejal, da bo poskusil poklicati nekoga, ki ima te stvari čez, pove Majda.

Po obrazu so ji polzele solze

Na njeno veliko presenečenje je nedolgo zatem pripeljal avto koprskega redarstva z dvema redarjema. Prišel pa je tudi fant, ki je odklenil vrata.

"Meni je to njuno dobrosrčno dejanje privabilo par solz po licu, tako zelo dober občutek je bil. Pomemben si ... mar jim je, prišla sta osebno, da se prepričata, ali bom deležna vse pomoči, ki jo potrebujem," svojo ganjenost opiše Majda.

Facebook/Kaj zato/Obala je zakon
Koprska redarja Damjan Jerman in Aleksander Petrović, ki sta se nemudoma odzvala na Majdin klic.

Koprska redarja Damjan Jerman in Aleksander Petrović, ki sta se nemudoma odzvala na Majdin klic.

Nekaj misli za konec

Kot pravi, ima z redarji na Obali nasploh dobre izkušnje ter da so vedno v veliko pomoč invalidom.

Ob tem pohvali tudi piranske redarje. "Še vsakič, ko sem jih poklicala, so mi svetovali in dovolili parkirati čim bližje obali."

Uredništvo

A kot doda, se večkrat pelje tudi na kak drug konec Slovenije in ima izkušnje z drugimi redarji.

"Ne rečem nič slabega o njih. Lahko pa rečem, da jim manjka človeški in prijateljski odnos, ki ga znajo vzpostaviti naši obalni redarji. In to kljub napornemu delu s turisti," đe poudari Majda.

Na koncu se je iskreno zahvalila vsem obalnim redarjem, saj kot pravi, ji stojijo ob strani že 12 let.Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.