K. Ž. | 15. 3. 2024, 08:58

"Odlična investicija"! Za dobrih 100.000 evrov kupite stanovanje v Šiški, v katerem ne morete živeti

Domozlom/Posnetek zaslona

Ob takšnih oglasih se ljudje pogosto sprašujejo, ali gre za neslano šalo.

Nepremičninski trg v Ljubljani je brutalen. To dokazujejo številne napihnjene cene stanovanj, ki so malo večje kot otroška soba. Tako smo že tudi že poročali o tem, kako je za ogled stanovanja treba plačati 40 evrov, ki se vam zaradi dobrosrčnega lastnika nato odštejejo od cene. Tudi pri najemih se najemojemalci soočajo s težavami, ljudje namreč oddajajo prenovljene garaže in pa sobice, primerne za psa, ki imajo vrtoglavo ceno najema.

A zdaj smo bili ponovno počaščeni z novim oglas za prodajo garsonjere v Šiški. Ponudba je bila očitno tako dobra, da nepremičnine ni več na voljo, saj oglasa ni več na spletni strani nepremičnine.si.

Domozlom/Posnetek zaslona

Torej, za kaj gre?

Na Instagram profilu Domozlom, kjer pogosto objavljajo primere nepremičninskega kaosa v Sloveniji, so zdaj delili nov oglas za stanovanje. 25 kvadratnih metrov v Šiški se prodaja za 97.000 evrov, kar je precej manj, kot je običajno za Ljubljano. A naj vas relativno ugodna cena ne zavede, saj stanovanja sploh ne boste mogli uporabljati.

"Zastopamo pri prodaji garsonjere na odlični lokaciji, nahaja se v 1. nadstropju lepo vzdrževanega bloka ob Celovški cesti, v bližini Kina Šiška – z neposrednim dostopom do celokupne javne infrastrukture,"je zapisano v opisu oglasa.

Domozlom/Posnetek zaslona

Od 24,9 kvadratnih metrov velikega stanovanje je 22,3 kvadratnega metra bivalnega prostora. Preostalo je balkon ter klet. A zatakne se pri nadaljevanju: "V garsonjeri ima brezplačno dosmrtno služnost stanovanja starejši uporabnik," je zapisano. Prav ste prebrali. Kupili boste stanovanje, v katerem živi nekdo drug, in zanj še plačevali, dokler ne umre.

"Ne izpustite te priložnosti za investicijo!" je še zapisano v oglasu, kar se sliši izjemno ironično, glede na to, da boste s stanovanjem le izgubljali denar.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol