N. V. | 6. 7. 2022, 10:48

Svetovni dan poljubov: vse o njegovi zgodovini in pomenu

Profimedia

Ta poseben dan je posvečen vsem ljudem na svetu. Poziva, da svojim najdražjim izkažete majhna dejanja ljubezni in poskrbite, da se počutijo ljubljene.

Poljub je najbolj splošno sprejet izraz ljubezni. Pomaga, da drugi osebi izrazimo, koliko nam pomeni. Povemo veliko, ne da bi rekli karkoli.

Poljub na čelo pomeni spoštovanje, poljub na lica pa naklonjenost. Poljubi prinašajo tudi veliko koristi za zdravje. Pomaga, da se počutimo mlajši, ljubljeni in skrbni.

Mednarodni dan poljubljanja

Praznujemo ga 6. julija, da bi razširili zavedanje o poljubih in njihovem pomenu. Na najmanjšega, a enega najpomembnejših izrazov ljubezni namreč ne smemo pozabiti.

Profimedia

Zgodovina

Ta poseben dan so prvič praznovali v Združenem kraljestvu, kasneje pa se je praznovanje razširilo tudi po svetu, poroča medij Hindustan Times. Prvič so ga praznovali v začetku leta 2000.

Spomnimo, 13. februarja praznujemo tudi mednarodni dan poljubov. To je ravno dan pred valentinovim, ki ga 14. februarja po vsem svetu praznujemo kot dan ljubezni.

Pomembnost tega dne

Ljudje v odnosih pogosto pozabljajo na pomen majhnih gest, kot je nežen poljub na lica ali dolg poljub pred spanjem.

Zdi se, da so preprosti užitki – to, da lahko poljubiš svojega ljubimca, preden greš od doma v službo ali se vrneš po dolgem dnevu – izgubili pomen v hitrem tempu življenja ljudi.

Profimedia

Namen mednarodnega dneva poljubljanja je vrniti prakso proslavljanja tistih, ki jih imamo radi, in njihove prisotnosti v našem življenju z majhnim poljubom.

Ta dan je namenjen tudi širjenju zavesti o pomenu izražanja ljubezni in zamisli o intimnosti v odnosih ter o tem, kako lahko poljub pomaga pri ohranjanju iskrice.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord