A. B. | 28. 8. 2022, 13:24 | Vir: STA

Se bosta Anže Logar in Nataša Pirc Musar lovila kot pes in mačka? Tole razkrivajo ankete volivcev

Bobo/fotomontaža

Napovedi o tem, kdo bi lahko na jesenskih volitvah zasedel predsedniški stolček vsakič znova izpostavljajo tri kandidate, pri čemer je zmaga enega izmed dveh odvisna od udeležbe na volitvah. 

Če bi bile volitve za predsednika republike minulo soboto, bi Nataša Pirc Musar prejela 28,7 odstotka, Anže Logar 25,4 odstotka in Marta Kos 11,4 odstotka glasov, je pokazala anketa družbe Madiana za televizijo POP TV. Anketa je bila izvedena na vzorcu 721 ljudi.

Med ostalimi morebitnimi kandidati bi Vladimir Prebilič dobil 3,3 odstotka, Sabina Senčar 2,4 odstotka, Ivo Vajgl pa 1,9 odstotka glasov, so objavili v soboto v oddaji 24ur na POP TV.

Da ne vedo, koga bi volili, je odgovorilo 16,8 odstotka anketiranih, da ne bi nobenega od ponujenih, 3,2 odstotka, da ne povedo, pa 1,2 odstotka vprašanih.

Bobo/fotomontaža

Če bi upoštevali le te, ki se bodo zagotovo udeležili volitev ... 

Ob upoštevanju samo tistih, ki so odgovorili, da se bodo zelo verjetno udeležili volitev, pa bi Logar dobil 31 odstotkov, Pirc Musarjeva 30,3 odstotka in Kosova 12,6 odstotka glasov.

Prebilič bi v tej primerjavi prejel 2,7 odstotka, Senčarjeva 2,5 odstotka in Vajgl 2,2 odstotka glasov.

Zbiranje podpisov v polnem teku 

Pred volitvami predsednika republike so predvolilne aktivnosti že v polnem teku. Večina tistih, ki so napovedali vstop v predsedniško tekmo, išče podporo med volivci, da bi zanje prispevali svoj podpis za vložitev kandidature. V ta namen volivce nagovarjajo na terenu, se družijo s simpatizerji ter obiskujejo različne kraje in prireditve.

Anže Logar je v treh dneh zbral 12.000 podpisov, Marti Kos ni bilo teh nikoli treba zbirati, saj ima podporo stranke Gibanje, medtem ko je Nataša Pirc Musar ugotovila, da gre za velik logističen zalogaj, ki ga želi opraviti do konca tega meseca. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol