J. Z. | 1. 8. 2022, 12:37

Kandidati razkrivajo, na KAJ bodo stavili v predsedniški kampanji

Aleksandra Saša Prelesnik, Primož Predalič, arhiv AM, osebni arhiv/fotomontaža

Do začetka predvolilne kampanje je še dober mesec in pol, a bitka se je neuradno že začela. Preverili smo, kako potekajo priprave na volitve in katero bo skrivno orožje tistih, ki želijo prevzeti vodenje države.  

Volivci bodo na volitvah 23. oktobra izbirali novega predsednika države, saj Borutu Pahorju letos poteče že drugi mandat na tem položaju. 

Na političnem parketu je zaradi počitnic nekoliko zatišja, a to ne pomeni, da kandidati za predsednika počivajo. Prvi pomemben mejnik bo za večino zbiranje podpisov podpore za kandidaturo.  

Večina bo morala najprej zbrati 5000 podpisov 

Da bo kampanja sprva osredotočena na zbiranje podpisov, je izpostavila odvetnica Nataša Pirc Musar, ki vseh podrobnosti kampanje še ne razkriva. Za Metropolitan je kandidatka pojasnila, da bo zagotovo skušala čim več časa preživeti med ljudmi. "Želimo slišati, kakšna so njihova pričakovanja," je dejala. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nataša Pirc Musar (@natasa.pirc.musar)

Podpisov pa ne bo treba zbirati diplomatki Marti Kos, saj bo kandidirala s podporo stranke. Čeprav se kampanja pred predsedniškimi volitvami uradno začne šele 22. septembra, pa bo Kosova z nagovarjanjem volivcev začela že prihodnji teden. 

"Priprave na kampanjo pa že intenzivno potekajo," je dejala in pojasnila, da bodo glavne dejavnosti usmerjene v to, da bo srečala čim več državljanov. "Tega neposrednega stika z volivkami in volivci se zelo veselim," je dodala. 

Na zbiranje podpisov se pripravlja tudi psihoanalitičarka Nina Krajnik, ki pravi, da se v tem času "druži z delavci in delavkami po vsej Sloveniji in obiskuje poletne prireditve na podeželju, za telesno kondicijo pa osvaja vrhove slovenskih gora"

Bobo

In kaj je dejala o njeni kampanji? Pravi, da bo "dejansko manifest za preporod slovenske družbe, ki ga bo ob morebitni izvolitvi lahko v polnosti izpolnjevala".

Vsi stavijo na neposreden stik z ljudmi

Kočevski župan Vladimir Prebilič je ocenil, da priprave na predvolilno kampanjo za zdaj potekajo po načrtih, trenutno pa se aktivno pripravljajo na zbiranje podpisov. 

Bobo

Tudi on si želi, da bi funkcijo predsednika približal ljudem, zato bo velik del kampanje namenjen prav temu.

Poletne mesece je za stik z državljani izkoristil tudi nekdanji zunanji minister Anže Logar. "Srečujem se z ljudmi, poslušam njihove predloge, strahove, pa tudi kritike," je dejal.

Dodal je, da je rad med ljudmi. "Če se malo pošalim, tudi zato, ker pravijo, da v živo izgledam mlajši. Pa tudi bolj prijazen kot na televiziji," je dodal v šali.

O kampanji pa ni želel preveč razkriti glasbenik Gregor Bezenšek. "V tem trenutku še ne bom razkrival preveč, vsekakor pa bom ves čas zelo dejaven in prisoten med ljudmi," je dejal.  

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord