A. B. | 20. 4. 2023, 10:34

Težka zgodba 4-letne Eve se spreminja v pravljico: "Pravijo ji, da je izjemna"

Facebook/Evina zgodba

Zmaga za zmago in novi čisto prvi koraki ... deklica dokazuje neizmerno moč in pogum. 

Štiriletna Eva zaradi hipomielinizacijske levkodistrofije tipa 9 ni mogla samostojno hoditi, upali pa so, da bo to lahko po operaciji, ki jo je v otroški bolnišnici St. Louis Children’s Hospital opravil vrhunski in svetovno priznani kirurg dr. Park. Gre za posebno in kompleksno nevro-kirurško operacijo hrbtenjače, imenovano selektivna dorzalna rizotomija.

Ker gre za samoplačniški poseg, so za deklico vsa potrebna sredstva zbrali v Društvu Viljem Julijan. Zbiralno denarno akcijo, v kateri so zbrali kar 129.341 evrov, so izpeljali lani decembra. Od tega je Eva del zbranih sredstev, 18.441 evrov, namenila tudi drugim otrokom z redkimi boleznimi, kar dokazuje, kako srčna in izjemna deklica je.

Eva je uspešno prestala že drugo operacijo. "Bravo, moja mala piška, ta hudo je za nama," je v objavi na Facebooku napisala njena mama. 

Prehodila je že celoten hodnik

Zaradi zategnjenosti mišice v levi nogi je deklica prestala še ortopedsko operacijo, ki jo je končno postavila na noge. Njena mama je namreč sporočila, da je s pomočjo terapevtke štiri ure po operaciji že prehodila celoten hodnik v bolnišnici. "Pravijo ji, da je izjemna in moram priznati, da se ne bi mogla bolj strinjati. Neverjetna je!" je dodala njena mama. 

Zdaj jo čaka nadaljevanje rehabilitacije in terapije v otroški bolnišnici St. Louis Children’s Hospital in prvi pregled šivov prve operacije. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord