Uredništvo | 17. 9. 2023, 10:34

Tina Gaber pojasnila ozadje 'afere kokain': "Če bi vedela, da bo nekega dne Janez Janša ..."

Facebook/Tina Gaber/posnetek zaslona

Premierova izbranka se je dotaknila teme, ki je pred kratkim močno odmevala po vsej državi.

Tina Gaber je zaradi svojega ljubezenskega razmerja z Robertom Golobom tako ali drugače vedno v središču pozornosti. Nedolgo tega so jo imeli ljudje med zobmi zaradi spornega zapisa v diplomski nalogi z naslovom "Bela estrada", ki ga je leta 2010 pod mentorstvom doc.dr. Samota Uhana (katedra za analitsko sociologijo) zagovarjala na Fakulteti za družbene vede (FDV).

V svoji diplomski nalogi se je Gabrova ukvarjala z odnosom slovenskih estradnikov do prepovedanih drog. Za to je uporabila metode kot so ankete in anonimni intervjuji. Ob tem pa je zapisala: "Toda kljub dejstvu, da se cene drog znižujejo, te še zmeraj niso poceni. Gram kokaina v Ljubljani stane okoli 70 evrov. Žal si ga ne morejo privoščiti vsi, dejstvo, da večina estradnikov v Sloveniji ni bogatašev, pa je jasno."

Največ prahu je kakopak dvignila beseda "žal", o kateri je premierova izbranka spregovorila tudi v tokratnem intervjuju za Nedelo.

"Temo sem si izbrala, ker do drog nikoli nisem imela tolerance in že v uvodu diplomske naloge povem, da substanci, ki uničuje toliko življenj in mladini ubija sanje, ne bomo prizanašali. Zato je lahko vsakomur, ki ni škodoželjen, jasno, da je ta 'žal' očitni besedni lapsus mlade študentke. Če bi pa takrat vedela, da bo nekega dne to 'zgodba' in bo o tem nagajivo tvital tudi prvak opozicije, bi secirala vsak svoj stavek," je hudomušno pripomnila Tina Gaber.

Borut Živulović/Bobo

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol