J. B. | 25. 7. 2023, 11:22

"Tina, ti si ena nutrija!" Zadnji video Tine Gaber sprožil nepričakovane odzive in burne komentarje (VIDEO)

Facebook/Tina Gaber/posnetek zaslona

Tina Gaber, srčna izbranka prvega moža slovenske vlade Roberta Goloba, nadaljuje bitko za nutrije, po mnenju mnogih pa je tokrat prekoračila mejo okusnega in dovoljenega.

Medtem ko se večji del Slovenije ukvarja z nevihtami, ki že nekaj časa neusmiljeno "udrihajo" po naši državi in brez milosti krojijo usodo in grenijo življenja številnim ljudem, se Tina Gaber še naprej bori za ... nutrije! Srčna izbranka premierja Roberta Goloba je že pred časom dvignila ogromno prahu, ko je z božanjem nutrij na obrežju Ljubljanice kršila kar nekaj odlokov in hkrati ogrožala svoje zdravje.

Facebook/Tina Gaber/posnetek zaslona

Zdaj je v bitki za rastlinojede glodavce, katerih število v Sloveniji drastično narašča, naredila korak naprej, a hkrati korak, ki so ga mnogi že označili za milo rečeno bizarnega, celo kot kapljo čez rob okusnega. Med drugim je govorila celo o korupciji in kar nekaj tistih, ki so si ogledali posnetek njenega govora, ji je že sarkastično sporočilo nekako v slogu: "Morda pa bi bilo bolje, če bi o tem obvestila svojega izbranca. Menda je na pomembni funkciji v državi ..."

"Sizifovo delo je super, če prinaša dobiček"

"Vse se začne s študijo iz leta 2019, ki jo je Krajinski park Ljubljansko barje naročil Biotehnični fakulteti. Odgovorni nosilec projekta je bil Hubert Potočnik, med drugim član strokovno-znanstvenega sveta Lovske zveze Slovenije. A študija se je ukvarja le z usodo nutrij, temveč predvsem s finančnim vidikom upravljanja teh simpatičnih živali. Višino stroškov so le v prvih parih letih ocenili na več kot pol milijona evrov. Natančneje 539.929,70 evrov. Študija sama ne predstavlja koruptivnega dejanja, je pa v njej jasno izražen motiv za bodočo sistemsko korupcijo. In nenazadnje, gre za naš davkoplačevalski denar. Za metodo, ki še nikoli ni bila nikjer uspešna in mi bi bili prva država v Evropski uniji, ki bi imela vsenacionalni pilotni projekt iztrebljanja nutrij. Ob tej priložnosti naj povem, da je iztrebljanje nutrij že leta dovoljeno, a so čedalje bolj številčne. Zakaj? Ker so ukrepi neučinkoviti. Je pa Sizifovo delo super, če prinaša zaslužek," je med drugim razpredala Gabrova, ki naj bi bila trenutno "najbolj znana slovenska osebnost", kot trdijo ljudje iz njenega kroga.

"Lovci, čas je, da odložite orožje"

Golobova izbranka je v nadaljevanju vnovič izrazila prepričanje, da se za iztrebljanjem nutrij izključno skriva finančna korist: "Jasno je, da gre pri iztrebljanju nutrij za izražen finančni interes nekaterih posameznikov, zato ni čudno, da je bila odločba izdana mimo oči javnosti. In kakšen je plan? Živali, ki večino časa preživijo v vodi, bodo na suhem ulovili in dobesedno mučili, verjetno tudi po več dni ... Ustrelili jih bodo v glavo, z mesom pa nameravajo dodatno zaslužiti, saj ga bodo prodajali za predelavo v pasjo hrano."

Gabrova je med drugim potarnala, da ji v boju za pravice nutrij neznanci mečejo polena pod noge ("Peticija proti poboju nutrij v nekaj dneh zbrala 24.600 podpisov, a je bila spletna stran peticije 'shekana'."), hkrati zahteva, da se "takoj prekinejo vse aktivnosti odlova nutrij", poslala pa je tudi prav posebno sporočilo lovcem: "Dragi lovci, z direktorjem krajinskega parka Ljubljansko barje Kastelicem na čelu: čas je, da odložite svoje orožje! Slovenci si želimo živet v mirni in predvsem pošteni deželi!"

Facebook/Tina Gaber/posnetek zaslona

Eden od tistih, ki se z njo ne strinjajo - in teh je res veliko -, ji je v komentarju pod objavljenim posnetkom sarkastično sporočil: "Tina, ti si ena nutrija!"

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol