L. PA. | 15. 6. 2024, 09:00

Adijo, zasebnost! Se bomo morali počasi sprijazniti s stanovanji, ki ne premorejo niti ločene prhe?

Instagram/domozlom/posnetek zaslona

Prho montirajte kar v bivalni prostor in garsonjera je pripravljena za oddajanje!

Da je garsonjera lahko marsikaj, smo se med pregledovanjem oglasov tipa saj-ni-res-pa-je na spletnih straneh za oddajo in prodajo nepremičnin že zdavnaj naučili, počasi pa bomo svoje znanje lahko še razširili s podatkom, da za to, da neki prostor postane "garsonjera", sploh ni nujno, da ima ločeno kopalnico – prho montirajte kar v spalnico in prostor je pripravljen za oddajanje.

Kar dva dokaza za to početje sta se v zadnjem času znašla na Instagram profilu Domozlom, na katerem so zbrani najbizarnejši in najbolj neprimerni oglasi za nepremičnine, ki se najdejo v globinah interneta.

Ena od tovrstnih garsonjer se je recimo oddala v Ljubljani, v bližini Univerzitetnega kliničnega centra. Cena je znašala 450 evrov mesečno, za ta denar pa je bilo mogoče dobiti 25 kvadratnih metrov veliko nepremičnino, v kateri so postelja, kuhinja in zastekljena kopalniška kabina, ki po fotografiji sodeč sestoji iz prhe, majhnega umivalnika ter ogledala, v enem prostoru. Kje je stranišče, ni navedeno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by domozlom (@domozlom)

Če vas v tej garsonjeri tako denimo obišče prijatelj ali prijateljica, vas lahko med prhanjem opazuje, kako kuhate, si pripravljate kavo ali karkoli že, vi pa lahko med večernim branjem na postelji nadzorujete njegovo ali njeno umivanje zob.

"Na koncept kopalnice kot ločenega, samostojnega prostora smo očitno že pozabili. Počivaj v miru, kopalnica, pogrešali te bomo," so ob oglasu zapisali upravljavci profila Domozlom.

Morda vas zanima tudi:

Drugi oglas je za stanovanje v Žirovnici. Malo manj kot 40 kvadratnih metrov velika garsonjera, ki se še vedno prodaja, je opisana v superlativih: Aladin dvižna postelja, pohištvo, narejeno po meri, nova kuhinja Dankuchen z vso potrebno opremo.

Nepremičnine.net/posnetek zaslona

A za osnove očitno ni poskrbljeno: prha je v spalno-bivalnem prostoru, od preostanka prostora ločen le s tanko stekleno steno, stranišča z umivalnikom pa v stanovanju sploh ni, je le v skupnih prostorih. Pa cena? Pičlih 640 evrov mesečno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by domozlom (@domozlom)

Vseeno pa je lahko še huje. Na Domozlomu so namreč v preteklosti objavili tudi nekaj oglasov za garsonjere, ki v istem prostoru kot spalnico niso imela zgolj prhe, temveč tudi stranišče ...

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by domozlom (@domozlom)

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil