N. V. | 7. 1. 2023, 10:58

Urška Klakočar Zupančič dala piko na i nesrečnemu poletu s falconom: priznala, da je vozilo izbrala iz osebnih razlogov

Danijel Čančarević/Bobo/fotomontaža

"Včasih je težko najti pravo ravnovesje med službenimi obveznostmi in zasebnim življenjem," je pojasnila, zakaj se je odločila, da na Dunaj leti z vladnim letalom.

V javnosti so se pojavili očitki predsednici državnega zbora Urški Klakočar Zupančič, ker je na novoletni koncert dunajskih filharmonikov letela s falconom slovenske vlade. Čeprav je zaradi očitkov sklicala novinarsko konferenco, na kateri je v kratki izjavi pojasnila, da je bilo vse v skladu s predpisi, se slab glas glede dogodka še ni polegel.

Zato se je odločila, da zadevo še enkrat pojasni – tokrat v Facebook objavi: "Iskrenost se, upam, vedno najbolj splača." Priznala je, da je prevozno sredstvo izbrala zaradi zasebnih razlogov.

Pester zadnji dan leta

"Včasih je težko najti pravo ravnovesje med službenimi obveznostmi in zasebnim življenjem," je začela s pojasnilom, preden je orisala, kaj se je na zadnji dan leta 2022 dogajalo v njenem življenju.

Danijel Čančarević

Opisala je, da se je novoletnega koncerta dunajskih filharmonikov bila primorana udeležiti, saj naj bi ji bilo "strogo odsvetovano, da bi vabilo zavrnila". Njena udeležitev na dogodku naj bi namreč okrepila odnose z Republiko Avstrijo.

"Otrok na silvestrski večer nisem mogla niti hotela pustiti samih oziroma brez mame," je bila iskrena.

Zadnji dan v letu je želela preživeti s svojima otrokoma: "Da jih jemljem s seboj na Dunaj, je bilo že z vidika varnosti, izpostavljenosti, stroškov in končno tudi morebitnega javnega zgražanja izključeno. Vedno bom naredila vse, da ju zaščitim, ker sem najprej mati in šele nato vse drugo."

Za pot na Dunaj, ki ni tako dolga, da je ne bi mogli prevoziti z avtomobilom ali se usesti na vlak, je izbrala vladno letalo, saj je želela čim prej domov k svojima sinovoma: "Hvaležna sem, da sem nato po koncertu in opravljenem večurnem pogovoru s predsednikom avstrijskega parlamenta lahko hitro prišla domov."

Za konec pa je presenetila še z eno novico s tistega dne: njen oče je "ravno ta dan imel nesrečo, ki bi lahko bila zanj življenjsko nevarna".

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ