Janja Zalar | 6. 9. 2022, 20:00

Iskren pogovor z Urško Klakočar Zupančič: povedala nam je, česa se v življenju najbolj boji

Danijel Čančarević

Čeprav deluje kot močna ženska, nam je zaupala: "To je vse, česar me je strah, ker sem imela težko izkušnjo z ..." Predsednica državnega zbora nas je med pogovorom kar nekajkrat presenetila s svojo iskrenostjo. Zaradi svoje sproščenosti je bila kar nekajkrat tarča kritik videza in bolečih komentarjev o njenih intimnih odnosih.

Urška Klakočar Zupančič se je po odmevnem slovesu iz sodniških vrst letos podala na novo pot. Postala je predsednica državnega zbora, kjer je že v prvih dneh dvigovala prah - zaradi vpadljivih oblačil, tatujev, ki jih ni skrivala, in rdečih salonarjev. A Klakočar Zupančičeva nam je v sproščenem pogovoru ob kavi zaupala, da je medijska pozornost, ki je prišla z novim položajem, ne moti

Prav tako ne moti njenih otrok - dvojčkov Davida in Filipa, ki sta se v začetku septembra vrnila v šolske klopi. "Otroka živita tako, kot sta živela prej. Edino, kar ju malo moti, je, da ima mami nekoliko manj časa za njiju, kar bomo skušali popraviti, da si nekoliko bolje uredimo urnik, da ujamemo rutino," je dejala. 

Danijel Čančarević

Ljubezen do konj kot ena glavnih sprostitev in meditacij

V sproščenem pogovoru v njeni pisarni državnega zbora nam je zaupala, da se je s konji začela ukvarjati pred 20 leti, ko se je učila za pravosodni izpit in je potrebovala sprostitev od monotonosti učenja. 

"To mi zelo veliko pomeni, ker ko si enkrat v sedlu, takrat moraš res odklopiti in ti ni treba razmišljati o ničemer drugem, saj si osredotočen nase in še na konja."

Zanimalo nas je, ali tudi njena otroka delita ljubezen do konjeništva, a 45-letnica priznava, da je "kovačeva kobila vedno bosa". Ker otroka že od malih nog živita s skrbjo za konja, je to zanju precej manj zanimivo, kot da ga ne bi imeli. A to Klakočar Zupančičeve ne odvrne od konjeništva. "Dejstvo je, da je to moj hobi, kobilo sem imela, še preden sem dobila otroka," je pojasnila in dodala, da je to pravzaprav njena "psihoterapija". 

Vikendi posvečeni otrokoma in njunim zanimanjem

Njena dvojčka, ki ju Urška Klakočar Zupančič sicer ne želi javno izpostavljati, sta se spoznala s konjeništvom, interes pa je za zdaj pokazal le eden. Pravi, da ju bo pri tem spodbujala, sicer pa jima raje prepušča, da sama najdeta svoja zanimanja in interese. 

Danijel Čančarević
Danijel Čančarević
Danijel Čančarević
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GRETIN GREH (@gretin_greh)

"S tem se ne obremenjujem. Vem, kaj mi pristaja in v čem se dobro počutim. Ko grem nakupovat, navadno v prvi trgovini tudi kaj izberem, ker se mi ne ljubi hoditi naokoli. V bistvu ne maram nakupovanja in mi tudi nakupovanje oblačil ni prav prijetno."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.