11. 5. 2022, 08:22 | Vir: STA

V hudi nesreči umrl voznik kolesa z motorjem

Aleksandra Saša Prelesnik

Voznik se je zaletel v drevo in poškodbam na kraju nesreče podlegel. Agencija za varnost v prometu opozarja voznike, naj bodo ob sončnem vremenu na cesti še posebej previdni. 

V torek ob 17.45 se je v naselju Šentrupert v občini Laško zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 44-letni voznik kolesa z motorjem, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Aleksandra Saša Prelesnik

Voznik kolesa z motorjem trčil v drevo

Nesreča se je zgodila, ko je 44-letni moški vozil kolo z motorjem v naselju po klancu navzdol in zapeljal s ceste ter trčil v drevo. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče. Policisti so sicer v zadnjih 24 urah obravnavali 130 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 21 nesreč se je končalo z lahkimi poškodbami, dve pa s hudimi.

Ob sončnem vremenu previdno na cesti

Agnecija za varnost v prometu voznike opozarja, da je tudi v idealnih voznih pogojih, ki jih bodo omogočali prihodnji lepi in sončni dnevi, potrebna pazljivost, saj je ob lepem vremenu na cesti še posebej veliko motoristov, kolesarjev, v zadnjem času pa tudi voznikov e-skirojev.

Profimedia

Pomembna je zaščitna oprema

Agencija pri prehitevanju kolesarjev, mopedistov in e-skirojev svetuje, naj bodo vozniki strpni in zagotovijo zadostno bočno razdaljo, ki znaša vsaj 1,5 metra. Motoristi, mopedisti, kolesarji in vozniki e-skirojev pa naj poskrbijo za ustrezno zaščitno opremo in za dobro vidnost, so med drugim zapisali v sporočilu za javnost.

Ker lahko močni sončni žarki in bleščanje udeležence v prometu zaslepijo, agencija svetuje, naj bodo posebej pozorni tisti, ki se zjutraj odpravljajo proti vzhodu in zvečer proti zahodu, saj je tedaj bleščanje lahko najbolj moteče. Če uporabljajo sončna očala, naj vozniki ne pozabijo, da jih je pred predorom treba odstraniti, so svetovali.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord