6. 5. 2022, 13:37

V javnosti zakrožila IMENA za ministrske stolčke. Jih poznate?

BOBO

Nova vlada naj bi imela 17 ali 18 resorjev, od tega jih bodo Socialni demokrati dobili štiri, Levica pa tri.

Levica naj bi dobila resor sociale, ki bi ga vodil Luka Mesec, a brez področja dela, ki se seli na gospodarski resor, je napovedal novinar Radia Slovenija Tomaž Celestina. Asta Vrečko naj bi prevzela kulturno ministrstvo, Levico pa zanimata še okolje in šolstvo. Med štirimi resorji Socialnih demokratov naj bi bila zunanja politika in gospodarstvo, ki bi ju prevzela Tanja Fajon in Milan Cvikl.

Ministrstvo za pravosodje ostaja odprto, po nekaterih namigih pa bi lahko Robert Golob Socialnim demokratom ponudil resor okolja in infrastrukture, a brez energetike, ki jo namerava voditi Gibanje Svoboda. Njihov kandidat za ta resor je Bojan Kumer. Druga doslej znana imena iz Gibanja Svoboda so: Tatjana Bobnar za notranje ministrstvo, Anton Grizold na obrambnem, Danijel Bešič Loredan na zdravstvenem in Igor Papič na visokošolskem.

Po sestavljanju vladne koalicije naj bi sledili pogovori o morebitnem sodelovanju ali združevanju z LMŠ in SAB. Uradnega povabila na pogovore še ni, a Celestina predvideva, da se bodo stranke še pomešale med seboj.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol