J. Z. | 20. 7. 2022, 07:00

Veste, zakaj je dobro imeti vklopljen radio v predorih? TO je razlog

Facebook/InfoPot

Med vožnjo v avtomobilu moramo biti vedno previdni, da ne pride do nesreče. A za svojo varnost lahko veliko storimo tudi le z enim pritiskom na gumb. 

Marsikoga med vožnjo skozi predor zmoti šumenje radia, ki je izgubil frekvenco. A za vašo varnost je bolje, da radijskega sprejemnika ne izklopite. 

Vklop radia in nastavitev sprejema radijske postaje, ki je zapisana na tabli pred predorom, omogoča dodatno možnost za obveščanje voznikov o prometnih dogodkih.

Ob izrednih dogodkih se na frekvenco lahko "vklopi" tudi upravljavec predora, ki voznike opozori na nevarnost ter jim poda napotke za ravnanje, na Facebooku opozarja InfoPot

Večina slovenskih predorov je opremljena s sevalnim kablom, ki nekaterim radijskim postajam omogoča slišnost.

Bobo

S pomočjo sevalnega kabla se lahko na vaših zvočnikih "pojavi" tudi glas nadzornika prometa oziroma upravljavca predora, ki vas opozori na nevarnost in vam poda napotke za ravnanje.

Poleti še posebej strpno v prometu

Med poletno turistično sezono se sicer prometna varnost navadno precej poslabša. To je med drugim posledica večje gostote prometa in raznovrstnosti prometnih udeležencev.

Policija zato vse udeležence v cestnem prometu opozarja, da kljub vročini, gostemu prometu ter morebitnim zastojem ostanejo strpni in upoštevajo cestnoprometne predpise

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord