Uredništvo | 30. 8. 2023, 13:22

Kdaj se bodo otroci, ki so jih med poplavami reševali gasilci, lahko vrnili v vrtec Mengeš?

Facebook/Prostovoljno gasilsko društvo Mengeš

Kot je povedala ravnateljica vrtca v Mengšu Mateja Hribar Sicherl, se trudijo, da bi delo teklo nemoteno.

Uničujoče poplave, ki so v začetku avgusta prizadele večji del države, so poškodovale 11 vrtcev in 19 šol, zaradi adapatacijskih del bodo zato marsikje pouk začeli v obliki dejavnosti na prostem oziroma v nadomestnih prostorih. Pouka na daljavo si šolniki ne želijo. "Ne bomo šli na šolanje na daljavo, ker smo stvari rešili drugače. In sicer tako, da smo uporabili skoraj vse prostore, ki jih imamo, in so vsaj približno podobni nečemu na šoli in jih bomo spremenili v učilnice," je za 24ur povedal ravnatelj OŠ Mengeš, Sašo Božič.

Ravnatelj OŠ Mengeš, Sašo Božič.

Ravnatelj OŠ Mengeš, Sašo Božič.

POP TV/posnetek zaslona

V nadomestne prostore ne morejo, ker je brez igralnic ostalo tudi 300 vrtčevskih otrok, ki so jih namestili v vsa prosta poslopja v občini. Kdaj se bodo torej otroci lahko vrnili v vrtec, iz katerega so jih odnesli gasilci, ne ve še nihče.

"Moramo najprej dobiti zagotovilo države in vseh inštitucij, kaj v porečju tega dela narediti," pravi župan Mengša, Bogo Ropotar.

Kot je povedala ravnateljica vrtca v Mengšu Mateja Hribar Sicherl, se trudijo, da bi delo nemoteno teklo. Največjo težavo jim predstavlja sama organizacija dela in prevozi hrane, a delajo vse, da otroci tega ne bi občutili.

Ravnateljica vrtca v Mengšu Mateja Hribar Sicherl.

Ravnateljica vrtca v Mengšu Mateja Hribar Sicherl.

Posnetek zaslona/POP TV

Spomnimo, velika ujma, ki je v začetku avgusta prizadela večji del države, je poplavila tudi vrtec v Mengšu, iz katerega so morali reševati otroke. Zgodba se je srečno končala, saj so gasilci uspešno evakuirali vseh 22 otrok.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord