R. K. | 21. 2. 2023, 17:38

Vse glasnejše govorice o rušenju Jelinčičeve vile: spregovoril tudi Zoran Janković

Nebojša Tejić/STA/Borut Živulovič/Bobo/fotomontaža

Ljubljanski župan je javno povedal, v čigavih rokah je usoda hiše, v kateri živi nekdanji poslanec.

Na medijske objave, da je Jelinčičeva vila na Bleiweisovi cesti v Ljubljani v prostorskem načrtu predvidena za rušenje, se je odzval tudi župan Zoran Jankovič, ki je potrdil, da je občinski prostorski načrt res spremenjen. Usoda nepremičnine nekdanjega poslanca pa je po njegovih besedah v rokah investitorja. Ta pa se je doslej že večkrat spremenil.

Po besedah ljubljanskega župana bo tisti, ki bo gradil, prišel z nekim predlogom, potem bodo pa videli, kako bodo ravnali. Povedal je, da se je investitor nazadnje spremenil pred letom in pol, nov lastnik pa občini svojih namenov še ni predstavil, zato "je še vedno odprto", ali bo treba Jelinčičevo vilo nujno porušiti ali pa bo mogoče kljub temu graditi, piše 24ur.com.

Google Street View/Borut Živulovič/Bobo/fotomontaža

Zavrnil možnost plačila zneska, ki ga zahteva Jelinčič

Ob tem je povedal, da občina za omenjeno nepremičnino zagotovo ne bo plačala treh milijonov evrov, kolikor Jelinčič zahteva za odkup vile. Kot eno od možnosti je omenil celo razlastitev.

Kot smo že pisali, je v javnosti pred kratkim odjeknilo, da naj bi na območju, kjer stoji vila v lasti Zmaga Jelinčiča, zgradili novo stanovanjsko naselje. Glede na spremenjeni občinski prostorski načrt bo na lokaciji, kjer stoji omenjena hiša, tekla cesta, po kateri bodo stanovalci naselja dostopali do Tivolske ceste.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol