Ni. Vu. | 12. 10. 2023, 08:23

Benjamin Netanjahu brez ovinkarjenja zagrozil Hamasu: "Kar bomo storili, bodo v svojih srcih nosile številne generacije"

Profimedia

Izraelski premier napoveduje, da se bo Bližnji vzhod v kratkem spremenil v pravi pekel.

Premier Izraela Benjamin Netanjahu je v ponedeljek izjavil, da napadi Hamasa na Izrael pominjajo na tiste, ki jih je pred leti izvajala džihadistična skupina ISIS. "Zločinov, ki jih je zagrešil Hamas, nismo videli vse od zločinov ISIS. Zvezani otroci so bili usmrčeni skupaj z njihovimi družinami. Mlade moške in ženske so ustrelili v hrbet. Drugih grozot tukaj ne bom opisoval," je dejal Netanjahu in v ostrem tonu napovedal vojno Hamasu. "Vedno smo vedeli, kdo je Hamas. Zdaj to ve ves svet. Hamas je ISIS. In premagali ga bomo, kot je razsvetljeni svet premagal ISIS. Ta podli sovražnik je želel vojno in jo bo tudi dobil," je dejal Netanjahu.

V svojem odzivu je premier Izraela Benjamin Netanjahu uporabil številne preteče grožnje. "Kar bo Hamas doživel, bo težko in grozno ... Spremenili bomo Bližnji vzhod," je Netanjahu dejal uradnikom z juga države, ki so obiskali Jeruzalem. Nadaljeval je s populističnim in vojaškim tonom. "To, kar bomo storili našim sovražnikom v naslednjih dneh, bodo v svojih srcih nosile številne generacije," je poudaril Netanjahu. 

Profimedia

Kljub premierjevi nepriljubljenosti med delom prebivalstva so Izraelci že od svoje ustanovitve dalje vzgajani tako, da bi za svojo državo naredili vse in jo branili do bridkega konca. Takšna vzgoja je privedla do tega, da, ko je njihovo ozemlje ogroženo, državljanom ni mar, kdo je na oblasti. Njihov edini cilj je premagati nasprotnika. Takšno razpoloženje prebivalstva je Netanjahuju tudi omogočilo, da izrazi zelo oster, avtoritativen, vojaški in grozeč medijski nastop, s katerim je brez dvoma zgolj dodatno vzpodbudil celotno izraelsko prebivalstvo, ki se je takoj po napadih Hamasa podalo v mobilizacijo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol