D. D. | 11. 10. 2023, 10:41

Je tragedija dobila srečen konec? Mama mlade Nemke, ki so jo ugrabili na festivalu: "Shani je živa!"

Omrežje X/posnetek zaslona/fotomontaža

22-letna Shani je bila ena od tisoč, nič hudega slutečih udeležencev festivala za mir.

Ena prvih tarč sobotnega napada Hamasa v Izraelu je bil glasbeni festival na jugu države, kjer so skrajneži pobili več kot 200 udeležencev, nekatere pa vzeli za talce. Med njimi so bili tudi obiskovalci iz tujine. 

Kmalu po napadu so se pojavili številni videoposnetki iz prizorišča napada, najbolj pa je odmeval posnetek napol gole in nezavestne ženske, ki leži na zadnjem delu terenskega vozila. Šlo naj bi za nemško državljanko Shani Louk, ki jo je po tetovažah prepoznala tudi njena mati. 

Vsi so bili prepričani, da je Hamas med napadom dekle ubil, toda zdaj mati trdi, da jo je neimenovani palestinski vir obvestil, da je njena hči v bolnišnici. "Imamo dodatne informacije, da je Shani živa, vendar je utrpela hude poškodbe glave in je v kritičnem stanju," je pojasnila v kratkem videoposnetku, ki ga je objavil nemški medij Bild. 

"Prosimo  ne, zahtevamo  da nemška vlada hitro ukrepa," je dodala in pozvala celotno Nemčijo, naj ji pomaga pri vrnitvi Shane domov. 

22-letna Nemka, ki je odraščala v Izraelu, je bila ena od tisoč nič hudega slutečih udeležencev festivala za mir. Po terorističnemu napadu palestinske skupine Hamas so se številni pognali v beg z avtomobilom ali peš, kar pa Shani ni uspelo. Pripadniki Hamasa so jo namreč odpeljali kot talko nazaj v Gazo, smo poročali.  

Kmalu zatem se je na spletu pojavil posnetek napol gole nezavestne ženske, ki leži na terenskem vozilu, pripadniki Hamasa pa pljuvajo po njej. Dekle so odpeljali neznano kam, po mnenju številnih je bila v trenutku, ko je posnetek nastal, že mrtva

Družina jo je takrat prepoznala po tetovažah. "To je zagotovo Shani. Bila je na glasbenem festivalu za mir. To je nočna mora za našo družino," je takrat povedala skrušena mama. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol