L. PA. | 8. 12. 2023, 18:00

McDonald's pred največjim izzivom v zgodovini: v treh letih bodo odprli kar 10.000 novih restavracij

Profimedia

Če bo šlo vse po sreči, bo do leta 2027 na svetu kar 50.000 McDonald'sovih restavracij.

McDonald's namerava do leta 2027 po vsem svetu odpreti 10.000 novih restavracij, pri podjetju pa pravijo, da bo to "največje obdobje rasti" v njihovi zgodovini, poroča Forbes Hrvaška.

Hkrati napovedujejo tudi partnerstvo s podjetjem Google, saj želijo z umetno inteligenco avtomatizirati svoje restavracije. Upajo, da bodo z uvedbo generativne umetne inteligence avtomatizirali poslovanje na lokacijah, strankam pa pomagali hitreje najti rešitve za morebitne težave.

Vodstvo McDonald'sa pravi, da po odprtju novih restavracij pričakujejo skoraj dvoodstotno rast prodaje, je zapisano v sporočilu za javnost. Tiskovni predstavnik McDonald'sa je povedal, da bodo 900 novih restavracij odprtih v ZDA, ostale pa v tujini.

Preberite tudi:

Načrtujejo tudi izboljšavo kakovosti svojih burgerjev do leta 2026 in dodatne vložke v piščančjo ponudbo, med drugim širjenje priljubljenega burgerja McCrispy Chicken na vse trge do leta 2026. Če bo šlo vse po načrtih, bo do leta 2027 na svetu kar 50.000 McDonald'sovih restavracij.

Prva avtomatizirana restavracija

Manu Steijart, McDonald’sov izvršni direktor za kupce, je dejal, da je podjetje za odprtje svojih prvih 10.000 poslovalnic potrebovalo 33 let, potem pa še 18 let, da so prišli do 40.000 restavracij po celem svetu. Število poslovalnic želijo širiti tudi zaradi vse večjih potreb po dostavi.

Poleg tega imajo v načrtu razširjanje kapacitet za dostavo prek njihove aplikacije, saj predvidevajo, da bo do leta 2027 približno 30 % dostav naročenih prav iz tega vira. 

Januarja so pri McDonald'su predstavili svojo prvo popolnoma avtomatizirano restavracijo v Teksasu, kjer naročilo oddate pri okencu, hrana pa do vas pride po tekočem traku.

Čeprav je predstavitev restavracije na družbenih omrežjih doživela mešane odzive, saj so številni v skrbeh, da bo tehnologija povzročila odpuščanja, McDonald's trdi, da želijo umetno inteligenco in avtomatizacijo vlagati zato, da lahko zaposleni v kuhinji bolje in učinkoviteje opravljajo svoje delo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol