18. 7. 2022, 12:31

Mlada senatorka twerkala in s tem izzvala burne reakcije

Instagram/Tiara Mack

Njen TikTok račun je bil začasno blokiran in po objavi je prejela celo grožnje s smrtjo. 

Senatorka zvezne države Rhode Island je objavila videoposnetek, na katerem twerka v bikiniju. Svojega nastopa ne obžaluje in bi to ponovila znova.

Tiara Mack, demokratka v prvem mandatu, se je soočila z valom kritik, potem ko je na svojem uradnem profilu na TikToku objavila 8-sekundni posnetek, na katerem twerka z glavo navzdol v stoji na plaži.

Toda posledice videoposnetka niso odvrnile Mackove, ki je za lokalno tiskovno postajo povedala, da je reakcije uporabila za spodbujanje pomembnega dialoga.

"Bilo je tako vznemirljivo in fascinantno potopiti se v te pogovore z ljudmi in resnično izzvati njihovo razmišljanje," je 28-letnica dejala v intervjuju. 

"Borila sem se z idejo, da moram biti popolnoma oblečena in zapeta, da bi me spoštovali in da moram nastopati na način, ki je zame nepristen," je dejala Mack.

Mack je dodala, da je bila samo to, kar je, mlada ženska, na svoj prosti dan.

Mack, ki je bila izvoljena leta 2020 in kandidira za ponovno izvolitev, je kritike njenega videoposnetka označila za rasiste in mizogine ter dejala, da njena objava na TikToku ni nič nenavadnega, česar ne bi objavila kaka druga mlada oseba.

"Moje vedenje na Twitterju, Instagramu in TikToku je skladno z mladim milenijcem, ki je v pisarni in izziva norme," je povedala za Associated Press.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord