N. V. | 16. 10. 2023, 06:00

Najmlajše milijarderke na svetu: vse imajo ogromno denarja, le ena pa je ustvarila vse iz nič

Profimedia/fotomontaža

V svetu slavnih biti milijonar ni redkost, drugače pa je, ko gre za milijarde

Ne glede na to, kako uspešen je nekdo, se le redkokdo lahko pohvali, da ima na bančnem računu devet ničel in več. Še posebej, če so mlajši od 40 let. Vendar pa je tem mladim damam uspelo. Nekatere so bogate dedinje, druge so si denar prislužile same. Predstavljamo seznam osmih najmlajših milijarderk na svetu.

1. Caroline Hagen Kjos: 39 let in 1,9 milijarde evrov

Prva na seznamu sodi v skupino bogatih dedinj. Norveška podjetnica je dedinja družbe Canica Holding Corporation in živi v Švici.

Leta 2018 je bila najbogatejša Norvežanka, le štiri leta prej pa so jo postavili na čelo uprave družinskega podjetja. Forbes je marca 2018 premoženje družine Hagen Kjos ocenil na 2,6 milijarde evrov.

2. Lisa Dräxlmaier: 30 let, 1,6 milijarde evrov

Dräxlmaierjeva z očetom obvladuje največje podjetje za avtomobilske dele Fritz Draexlmaier. Lisa je edina lastnica podjetja. Njeno podjetje dobavlja MBV, Audi, Cadillac, Porsche, Tesla, Maserati in MercedesBenz.

3. Whitney Wolfe Herd: 34 let, 1,4 milijarde evrov

Ta ženska je sama ustvarila ogromno bogastvo, in to z ustanovitvijo aplikacije za zmenke Bumble. Ko je leta 2014 predstavila žensko aplikacijo, kjer morajo tiste, ki iščejo partnerja, narediti prvi korak, so bili mnogi skeptični, da bo uspela. Toda vizija Wolfe Herdove – da bo aplikacija dejansko opolnomočila ženske, da se same odločajo – se je uresničila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELLE India (@elleindia)

4. Alexandra in Katharina Andresen: 27 in 28 let, 1,4 milijarde evrov

Alexandra in Katharina Andresen sta dedinji, ki jima je družina zaupala investicijsko družbo Ferd. Leta 2016 sta postali najmlajši milijarderki na svetu, pri komaj 19 letih pa sta se na Forbesovi lestvici zadržali tri leta. Njun oče Johan prek dvorazredne delniške strukture še vedno obvladuje 70 odstotkov glasov in še naprej vodi podjetje.

5. Rihanna: 35 let in 1,3 milijarde dolarjev

Slavna pevka s svojo uvrstitvijo na to lestvico verjetno ni presenetila, saj že leta velja za eno najbogatejših pevk. Pevka je tudi najmlajša milijarderka v Združenih državah Amerike po Forbesovem seznamu.

Profimedia

Rihanna si je svoje bogastvo prislužila sama, prihodki od njenih nastopov so ogromni. Čez čas pa se je lotila še zasebnega posla. Rihanna ima namreč delež v svojih podjetjih za spodnje perilo Savage x Fenty in Fenty cosmetics.

6. Elisabeth Furtwängler: 31 let, 1,2 milijarde evrov

Je hči Huberta Burde, najslavnejšega založniškega magnata, ter igralke in zdravnice Marie Furtwängler. Trenutno ima v lasti 25 odstotkov delnic Burda Media Group, poleg tega pa je najmlajša članica vodstva Burda Media Group. Njegov portfelj vključuje okoli 600 medijskih izdelkov v več kot 24 državah. Izdelki vključujejo Elle, Bunte, Focus in Harper's Bazaar. Prav tako je že nastopila na odru kot pevka. Furtwänglerjeva tudi študira v Kaliforniji na glasbenem konservatoriju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Steinigeweg (@juliasteinigeweg)

7. Eva-Maria in Friederike Braun-Loidike: 36 in 39 let, 1,1 milijarde dolarjev

Eva-Maria ima v lasti 12 vodilnih ponudnikov zdravstvenih storitev v Nemčiji, B. Braun Melsungen pa je danes velik proizvajalec medicinskih pripomočkov, ustanovljen leta 1839 kot skromna lekarna, ki prodaja zeliščna zdravila. Danes so razvili in proizvajajo različne predmete, kot so kirurška orodja in drugi farmacevtski izdelki. Podjetje ima več kot 64 tisoč zaposlenih po vsem svetu. V podjetju opravlja vlogo vodje komuniciranja.

Tako kot njena sestrična Eva-Maria je tudi Friederike lastnica 12 odstotkov podjetja za medicinske pripomočke B. Braun Melsungen. Bratranec njene matere, Ludwig Georg Braun, je prevzel podjetje leta 1977, ko je imelo le 24 milijonov dolarjev letne prodaje – medtem ko ima zdaj skoraj 8 milijard evrov. Friederike dela za B. Braun kot vodja kadrovskega in organizacijskega razvoja.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol