K. Ž. | 4. 4. 2024, 13:31

Grozljivo dejanje: moški v trgovini z nožem nad štiriletnico

Fotografija je simbolična.

Profimedia

V trgovini v nemškem mestu Wangen im Allgäu je moški z nožem zabodel komaj štiriletno deklico. 

Po prvih ugotovitvah je 34-letnik deklico napadel nenadoma, so v četrtek sporočili s policije. Deklica in moški se nista poznala. Štiriletnica je bila z mamo v sredo popoldne v trgovini, ko jo je iz zdaj še neznanega razloga napadel moški z nožem

Priča je videla zločin in tudi posredovala. "Moškemu je vzel nož in ga nato še lovil," je sporočila policija. Osumljenec je namreč po dejanju zapustil trgovino, poroča oe24. "Priča je nato poklicala policijo in povedala, kje se nahaja moški. Policisti so ga potem tudi aretirali." Domnevni storilec se aretaciji ni upiral.

Osumljenec bo stopil pred sodnika

Policija ni podala nobenih informacij o storilcu ali njegovi narodnosti. Osumljeni naj bi pred sodnika stopil v četrtek popoldne. Po podatkih policije 34-letnik sprva ni komentiral obtožb. Po navedbah preiskovalcev so otroka po napadu s hudimi poškodbami odpeljali v bolnišnico. Štiriletnica je po operaciji v stabilnem stanju. Prav tako ni v smrtni nevarnosti. 

Ozadje zločina je za zdaj še nejasno. "Tovrstna kazniva dejanja so zelo redka," je poudarila tiskovna predstavnica policije. Kriminalistična policija nadaljuje s preiskavo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord