K. Ž. | 24. 1. 2024, 13:35

Kako bizarno: ker je moškega v kratkih hlačah čudno pogledal, ga je ta zabodel

Profimedia

42-letni Britanec je bil v torek v središču Linza tarča napada z nožem. Britanec je nekoč služil v britanski vojski, tudi v Afganistanu, v Linzu pa je dopustoval.

Nekdanji britanski vojak je utrpel hude poškodbe, a ne v bitki, ampak na počitnicah v Linzu. Moški se je v jutranjih urah sprehajal po glavnem trgu, ko ga je nenadoma napadel neznanec. Vzrok napada naj bi bil v tem, da se je storilec počutil izzvanega, saj ga je Britanec predolgo časa gledal. Storilec je bil namreč zelo skromno oblečen. Moški je nato izvlekel nož ter vojnega veterana brez besed zabodel v ramo, ko je ta šel mimo, poroča avstrijski portal oe24.

Profimedia

Pri hladnih temperaturah naokoli skakal v kratkih hlačah

Seveda ni čudno, da je neznanec pritegnil pozornost, saj je kljub zimskim temperaturam naokoli hodil oblečen le v kratke črne hlače ter črna vrhnja oblačila. Po napadu so Britanca odpeljali v bolnišnico, storilec pa je pobegnil, policija ga trenutno še išče.

Sreča v nesreči

Moški je imel neizmerno srečo, saj mu je storilec nož zabil vse do kosti. Njegovo življenje ni ogroženo, a verjetno mu obisk Linza ne bo ravno ostal v najlepšem spominu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord