K. Ž. | 22. 1. 2024, 09:57

Novi dokazi v primeru Maddie McCann: so preiskovalci naleteli na del, ki bo razrešil uganko?

Profimedia

Ali bo Christian B. končno obsojen?

Pisalo se je leto 2007, ko je majhna Maddie McCann na počitnicah s starši na Portugalskem izginila brez sledi. Od takrat naprej o punčki iz Anglije ni sledi. V središču pozornosti se je kot možen krivec za njeno izginotje znašel Christian B. Tožilstvo meni, da je Nemec deklico ugrabil in ubil. Zaenkrat pa še ni dokazov za vložitev obtožb, kar bi se lahko kmalu spremenilo, poroča avstrijski portal oe24.

Preiskovalci so na računalniku Christiana B. namreč našli pogovor iz spletne klepetalnice. Pod uporabniškim imenom "Wahnsinn-der-holger" je Nemec pisal o svojih najtemnejših fantazijah. "Ujeti nekaj majhnega in to več dni izkoriščati. To bi bilo to."

Profimedia

Ko je njegov sogovornik v klepetalnici opozoril, da kaj takega ni varno, je Christian B. odgovoril: "Če so dokazi pozneje uničeni."

Grozljivi pogovori

Po poročanju BBC so preiskovalci zdaj naleteli še na eno klepetalnico, ki bi lahko bila velikega pomena. Osumljenec naj bi v kratkem klepetu zapisal, da želi ugrabiti deklico. Prav tako je Christian B. govoril o "uničenju dokazov" in na koncu pristavil črki "mm". To se je morda sklicevalo na Maddie McCann. "Seveda je to za nas pomembno. To je lahko del velike uganke," je dejal tožilec Hans Christian Wolters.

Osumljeni Christian B.

Osumljeni Christian B.

Profimedia

Christian B. trenutno prestaja večletno zaporno kazen v Nemčiji. 46-letnik je bil v preteklosti že obsojen zaradi posilstva in trgovine z mamili.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord