15. 5. 2022, 10:43

Prvi odziv Zelenskega: "Naš pogum navdušuje svet, naša glasba osvaja Evropo!"

Profimedia

Tekmovanje za Pesem Evrovizije 2023 bo gostila letošnja zmagovalka, Ukrajina. Predsednik Zelenski je napovedal, v katerem ukrajinskem mestu si jo želi gostiti.

Predsednik Zelenski je obljubil, da bo Evrovizija prihodnje leto potekala v Mariupolu, potem ko je podpora evropske javnosti pripeljala Ukrajino do zmage, poroča Daily Mail.

Z vojno prizadeti narod je končal pri 631 točkah, Združeno kraljestvo je sledilo s 466 točkami. Španija je bila tretja s 459 točkami, Švedska pa četrta s 438.

Volodimir Zelenski je pozdravil zmago in obljubil, da bo tekmovanje prihodnje leto izvedel v Mariupolju.

"Naš pogum navdušuje svet, naša glasba osvaja Evropo. Prihodnje leto bo Ukrajina gostila Evrovizijo To bo že tretjič v svoji zgodovini in verjamem, da ne zadnjič. Potrudili se bomo, da bomo nekega dne gostili udeležence in goste Evrovizije v ukrajinskem Mariupolu. V svobodnem, mirnem in obnovljenem Mariupolju." je povedal Zelensky.

'Zahvaljujem se orkestru Kalush za to zmago in vsem, ki ste nam dali svoje glasove. Prepričan sem, da zvok zmage v boju s sovražnikom ni daleč. Slava Ukrajini.' je dodal Zelensky.

Zmagovalci folk-rap skupina Kalush Orchestra so nastopili s čustveno izvedbo svoje pesmi Stefania, ki je med invazijo postala vojna himna Ukrajine, poroča Daily Mail.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord