K. Ž. | 21. 12. 2023, 21:10

Kdo bo odgovarjal za tragično smrt dveletne deklice? Policija pod drobnogled vzela dekličino mamo

Posnetek zaslona/SWR

Po smrti dveletne Melisse v Bingenu so vse preiskave usmerjenje proti njeni materi.

Nemčijo še zdaj pretresa huda tragedija, v kateri je komaj dveletna deklica izgubila življenje. Deklica je iz družinske hiše izginila v večernih urah, po večdnevni iskalni akciji pa so njeno truplo odkrili v reki poleg hiše.

Zdaj pa oblasti poskušajo odgovoriti vprašanje, kdo je kriv za smrt dveletne deklice. Tožilec Ronny Stengel je v četrtek dejal, da oblasti preiskujejo dekličino 24-letno mamo zaradi povzročitve smrti iz malomarnosti, poroča časnik Bild. Poudaril je še, da preiskava še ni končana, oče pa trenutno ne spada pod osumljence, saj preiskovalci domnevajo, da ga v času izginotja ni bilo doma.

Kot so v ponedeljek sporočili policisti, je dveletnica dom zapustila v nedeljo pozno popolne. Oblečena pa je bila v popolna vsakdanja oblačila ter športne copate in ne le v pižamo, kot je trdila družina. V torek so nato v reki Lauchert odkrili dekličino truplo.

Sodeč po obdukciji, se je deklica utopila. Po navedbah državnega tožilstva v Hechingenu in poveljstva policije v Ravensburgu zaenkrat ni dokazov o nasilju ali vpletenosti tretje osebe v smrt otroka. "Ali in, v kolikšni meri je kršitev dolžnosti nadzora prispevala k smrti deklice, je predmet tekoče preiskave," so še zapisali.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol