J. Z. | 8. 7. 2022, 15:58

Nevzdržne razmere na vlaku za Split: potniki na tleh med potovalkami

Profimedia/Twitter/fotomontaža

Številni Hrvati, ki so se s prvim nočnim vlakom odpravili iz Osijeka v Split, so doživeli hladen tuš. Vlak je imel veliko zamudo, a to še ni bilo najhuje, kar jih je doletelo. 

Hrvati so se razveselili nove železniške povezave, ki je po 32 letih znova povezala Osijek s Splitom. A prva vožnja je postregla z velikim razočaranjem. Na pot so se podali z eno uro in 20 minutami zamude, prodanih pa je bilo preveč kart, zato so se potniki več kot 14 ur drenjali kar na tleh, med kovčki in potovalkami, poročajo hrvaški mediji. 

Potniki zaradi gneče več ur niso mogli na stranišče, saj so vsi tisti, ki niso dobili svojega sedeža, sedeli kar na tleh.

Že v Zagrebu preveč potnikov

Dijana Grgić je za oddajo Novi dan dejala, da so se številni hoteli pred koncem tedna z vlakom odpraviti na Ultra festival v Splitu. Že v Zagrebu pa je bilo po njenih besedah jasno, da je enostavno preveč potnikov želelo tja priti s prepolnim vlakom.  

"Priključili so še tri vagone, a to ni zadostovalo. Prav tako ni bilo nobenih zaposlenih, ki bi nadzorovali prihajanje potrnikov," je opisala slabo izkušnjo. 

Profimedia

Medtem so na hrvaških železnicah pojasnili, da je zmeda nastala, ko je v Zagrebu na vlak vstopili veliko mladih, ki sedežev niso vnaprej rezervirali. Mladi do 19 let imajo po odločitvi vlade to poletje namreč brezplačne karte za hrvaške železnice. Ali bodo v prihodnje na to linijo dodali več vlakov, niso pojasnili. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.