N. V. | 6. 11. 2022, 11:29

Padel je v komo in komaj preživel: zbudil se je z neverjetnim talentom, ki ga prej ni imel

Instagram/Moe Hunter

Zbudil se je brez spominov – a z darom, ki ga prej ni imel. Preberite to neverjetno izpoved.

38-letni Moe Hunter iz Anglije je imel redko obliko bakterijskega meningitisa. Po operaciji možganov in nekaj več kot mesecu dni v komi se je zbudil brez spominov – a z darom, ki ga prej ni imel.

Zbudil se je z neverjetnim talentom

Nove spretnosti so vključevale nadarjenost za risanje, slikanje in izdelavo modelov – kljub temu, da pred tem v življenju ni kazal sposobnosti za umetnost.

Za angleški Mirror je pojasnil: "Prej nisem bil niti najmanj ustvarjalen. Pravzaprav so se ljudje smejali mojim risbam." Potem se je zbudil iz kome in nenadoma imel neverjeten dar za umetnost: "Odkril sem, da imam to strast, ki v meni nikoli prej ni obstajala. Ko sem govoril z nevrologom, je rekel samo 'uživajte' in pojasnil, da je v možganih toliko stvari, ki jih še vedno ne morejo razvozlati. To je opisal kot fenomen."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moe Hunter (@moethemaker)

"Zdravnik je rekel, da sem hodeči čudež – ko sem začel kazati te nove umetniške talente, so bili prav presenečeni. Nihče ni dal prave medicinske razlage za to. Vem le, da lahko koma naredi nore stvari s človeškimi možgani," je dejal, njegovo mnenje pa kar drži. Spomnimo še na mnoge podobne odmevne primere: na primer, ko je se je deklica iz Hrvaške zbudila se iz kome, namesto v maternem hrvaškem jeziku začela govoriti nemško.

Svoj dar je uporabil koristno

Svoja nova znanja je uporabil za začetek kariere samostojnega podjetnika. Začel je izdelovati replike robotov iz sveta televizije in filma v naravni velikosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moe Hunter (@moethemaker)

Poročeni oče zdaj prodaja svoje umetnine in razstavlja risbe in slike likov Marvel in DC, kot sta Loki in Batman, na različnih dogodkih po vsej Angliji. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol