K. Ž. | 11. 10. 2023, 10:58

Iz globine potegnili še zadnje razbitine podmornice Titan, med njimi naj bi bili tudi človeški ostanki

Profimedia

Cel svet je z grozo v očeh spremljal obsežno iskalno akcijo izginule podmornice.

Minili so trije meseci in pol, odkar je svet osuplo spremljal dramatično iskalno akcijo podmornice Titan, v kateri je bilo pet oseb. Podmornica je izginila v Severnem Atlantiku, nato pa se je začela z bitka s časom, v kateri je obalna straža mrzlično iskala podmornico. Žal se je zgodba končala tragično, saj so vsi člani posadke umrli v imploziji.

Zdaj pa so strokovnjaki našli še zadnje preostanke podmornice in z njimi verjetno tudi človeške ostanke. Ameriška obalna straža je javnost o najdbi obvestila v torek. Najdene dokaze so prejšnji teden odpeljali v ameriško pristanišče na katalogizacijo in analizo.

Domnevni človeški ostanki so bili skrbno odstranjeni iz razbitin Titana. Zdaj jih bodo analizirali ameriški zdravniki, poroča portal oe24.

Spomnimo

Podmornica je izginila 18. junija, potem ko se je potopila v globino z namenom ogleda razbitin nekoč mogočnega Titanika. Ameriška obalna straža je s pomočjo kanadskih sil sprožila obsežno iskalno akcijo na območju približno 700 kilometrov južno od Nove Fundlandije. Nekaj dni po izginotju je potapljaški robot naposled le odkril razbitine Titana. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol