N. V. | 15. 5. 2023, 13:11

Pokažite solidarnost poškodovani v masakru v Srbiji: ščitila je druge, zdaj pomoč potrebuje ona

Profimedia/OŠ "Momčilo Živojinović", Mladenovac/Zvanična stranica/fotomontaža

Zaradi resnosti poškodb so mladenki amputirali levo roko, bionična roka pa je zanjo finančno nedosegljiva.

V masakru Uroša Blažića v Srbiji je bila hudo poškodovana 19-letna Nevena Vujić. Spomnimo, Blažić je na krvavem pohodu v dveh vaseh pobil osem mladih in jih 14 ranil.

Pogumna mladenka je s svojim telesom ščitila preostale pred ponorelim Urošem, ob tem pa jo hudo skupila. Dekle so z razstreljeno roko in strelnimi ranami na obeh nogah v bolnišnico prepeljali s sosedovim osebnim avtomobilom, ker v reševalnem vozilu ni bilo prostora.

Preživela, a je postala invalidka

Na srečo je Vujićeva preživela in se zaradi odličnih zdravnikov počuti veliko bolje. Zaradi resnosti poškodb pa so ji morali amputirati levo podlaktico.

Kljub vsemu hudemu ostaja pozitivna. Ne razmišlja o posledicah, poskuša živeti dalje. O tragediji ne govori, raje govori o okrevanju in lahkotnih temah.

Bolj skrbi njene starše. Zaradi hibe, ki jo bo imela, njeno mamo skrbi, kako bo dobila službo in se poročila. "Morala bi še roditi in si ustvariti družino, pa je ostala brez roke. Vprašanje je, ali bo normalno hodila," je za portal Republika.rs povedala njena mama.

Kako ji lahko pomagate?

Ortopedska pomoč ali bionična roka bi omilila marsikatero težavo in olajšala življenje. Vendar pa je trenutno finančno nedosegljiva zanjo in njeno družino, ki ima skromne prihodke, saj stane okoli 50 tisoč evrov.

"Starša pravita, da bosta o tem razmišljala pozneje, ko bo hčerka ozdravela, ker sta ponosna in ne bosta prosila za pomoč. Vseeno upam, da bo pomagala država in kakšni humani bogataši, da bo Nevena nadaljevala svojo mladost s čim manj težavami," je poudaril sosed družine, ki se sooča s tragično situacijo.

On in drugi, ki so družini blizu, so na družbenih omrežjih in v medijih prosili za pomoč. Naprošajo za finančna nakazila, s katerimi bi lahko družina kupila bionično roko za hrabro Neveno.

Številka tekočega računa, na katerega lahko nakažete pomoč za to mlado dekle, je RS35160600000170218947. Namen plačila je "Donacija za Neveno Vujić".

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord