K. Ž. | 13. 2. 2024, 13:19

Putin tarča posmeha tudi v Mongoliji (nanj se je spravil nekdanji predsednik)

Profimedia

Kakšna sramota za ruskega predsednika Putina.

Potem ko je Vladimir Putin nekdanjemu ameriškemu novinarju Tuckerju Carlsonu razložil domnevno zgodovinsko rusko upravičenost do Ukrajine, je nekdanji mongolski predsednik Tsakhiagiin Elbegdorj zbijal šale na račun absurdnih teorij. To pa je storil s čisto svojim pogledom na svetovno zgodovino.

Na družbenem omrežju X (nekdanji Twitter) je Elbegdorj objavil zemljevide, ki prikazujejo nekdanji velikanski mongolski imperij. Veliki deli Rusije in vsa Azija so pripadali Mongoliji, poroča nemški Bild.

A vendar Mongolija ne meni, da je upravičena do kateregakoli dela le na podlagi svoje zgodovine. "Ne skrbi. Smo miroljuben in svoboden narod," je ob fotografijah pripisal nekdanji predsednik.

Spomnimo

Putin se je nedavno prvič po vojaški invaziji na Ukrajino pogovarjal z zahodnim novinarjem. V želji, da bi svet izvedel, da je Ukrajina dejansko rusko ozemlje, je Putin predstavil zemljevide in začel z letom 862 s Kijevsko Rusijo, državo, ki je bila osnova za sodobno Ukrajino, Rusijo in Belorusijo, še poroča Bild.

Profimedia

Tudi sam Carlson je bil presenečen nad Putinovimi izjavami o napadu na Ukrajino, sam je namreč pričakoval, da bi bil domnevno bližajoči se napad Nata odločilen v Putinovem pogledu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol