10. 5. 2022, 13:10

Slovenski zdravniki so odobrili splav

Dnevnik.hr

Hrvaško še vedno pretresa primer nosečnice, ki je v čustvenem govoru povedala, da so ji zagrebški zdravniki zavrnili prekinitev nosečnosti. 

Odvetnica Mirele Čavajde je hrvaškim medijem potrdila, da so iz Slovenije prejeli tudi uradno obvestilo, da je slovenski svet odobril splav. 

A kot je napovedala odvetnica Vanja Jurić, bo Mirela na rezultate komisije na Hrvaškem čakala do zadnjega trenutka. 

Spomnimo, da so ji zagrebški zdravniki zavrnili prekinitev nosečnosti v 26. tednu kljub temu, da ima otrok, ki bo bodisi umrl ali živel ''kot rastlina'', ogromen tumor. 

Splava ne moremo enačiti z evtanazijo

Drugostopenjska komisija bi morala v primeru Mirele Čavajde do petka komentirati ugovore na zavrnitev prekinitve nosečnosti zaradi poškodovanega ploda, je povedala njena odvetnica.

Prisiljena iskati rešitev čez mejo: zbirajo denar za poseg

Če bo Čavajdo zavrnila drugostopenjska komisija na Hrvaškem, ni pravne dileme, da je problem mogoče rešiti v Sloveniji, pravi odvetnica Mirele Čavajde.

Če se bodo stvari razvijale tako kot do zdaj, bo celoten primer dobil pravni in sodni epilog, je pred dnevi dejala odvetnica, ki se ni želela spuščati v podrobnosti nadaljnjih korakov in poudarila, da to ni njihova prioriteta ta trenutek.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord