N. V. | 12. 7. 2022, 20:00

EKSKLUZIVNO: Slovenci bomo dobili prvo 'Cartalnico'. Pogovarjali smo se z žensko, ki vas bo crkljala!

Profimedia/fotomontaža
EKSKLUZIVNO: Slovenci bomo dobili prvo 'Cartalnico'. Pogovarjali smo se z žensko, ki vas bo crkljala! (foto: Profimedia/fotomontaža)

"Če ne želite seksa, lahko pridete samo na cartanje," je slogan nove storitve, s katero bodo osrečevali vse, ki se počutite sami. Barbi je tista, ki vas bo crkljala, ko boste to najbolj potrebovali. Vas zanima, kdo je to?

Z Barbi sva se dobili v mariborskem lokalu. Že na prvi pogled je videti kot oseba, h kateri se želiš zateči po objem. Stara je blizu 50 let, ima nekoliko močnejšo postavo in prijazen glas, ki ga krasi štajerski naglas.

Ko se začneva pogovarjati postane jasno, da je zabavna in navihana, brez predsodkov in odprta za vsa vprašanja. Njeno divjo naravo odsevajo tetovaže in pirsing v ustih. Že na začetku pogovora prosi, da se tikava: "Vsak pogovor je boljši, če je sproščen." V tem duhu bo vodila tudi 'Cartalnico', pravi.

Poslanstvo 'Cartalnice'

"Ljudje premalo damo na občutke, na samo človečnost," začne pojasnjevati, zakaj se je odločila, da bo na tak način razvajala ljudi. Da bo nekdo, ki pocrklja druge, ko to potrebujejo.

Še posebej med koronskim časom se je pokazalo, da je v Sloveniji veliko osamljenih ljudi in tistih, ki so v stiski, a ne najdejo poguma ali sočloveka, ki bi mu to priznali.

Zato se je Barbi z organizacijo Dobra družba podala v nov projekt. Ljudem bi rada pomagala, jim nudila varni pristan, tolažbo ter tisti čas in prostor, kjer so lahko, kdor v resnici so. "Drugačni bodo lahko brez obsojanja pokazali svoj pravi jaz," obljublja.

'Cartalnica' ne bo namenjena zgolj moškim: Barbi bo pocartala vse, ki bodo to potrebovali.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Prva 'Cartalnica' v Sloveniji

V tujini so 'saloni za cartanje' že uveljavljena praksa, Barbi pa še ni postavila cen, zato smo preverili, koliko zaslužijo 'cartalke' v ameriškem salonu - za uro in pol tovrstne pozornosti boste tam odšteli približno 150 evrov.

Delati bo začela konec leta. Delovnega časa ne bo, na voljo bo po dogovoru. Za začetek bo v 'Cartalnici' delala sama. "Sem poskusni zajček," se pošali.

Pozor: to ni terapija!

"Zdi se mi, da premorem zelo veliko empatije," pove, da lahko razume brez obsojanja in da jo nasploh zanimajo zgodbe ljudi, izkušnje, ki botrujejo njihovemu značaju. 

"K meni bo prišla oseba, ki ji je sami pri sebi težko sprejeti neko stvar. Soba, kjer bo 'Cartalnica', bo udobna, svetla, prijetna. Oseba bo lahko spila pijačo, poklepetala, z mano igrala družabne igre … Ob tem pa bo lahko govorila ali izrazila stvari, ki si jih ne upa priznati nikomur drugemu. Kar bo povedala, bo v tisti sobi ostalo," opisuje, kako bo videti "seansa". 

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

"Ampak pozor: jaz nisem terapevt! Nikogar ne morem rešiti, mu svetovati … Če bi stranke od mene želele konkretne nasvete in usmeritev, jih bom morala vljudno zavrniti. V 'Cartalnici' bom poslušala, nudila topel objem in ramo, na katero se lahko oprejo, ponudila razumevanje."

"Če ne želite seksa, lahko pridete samo na cartanje"

Spomnimo, govorili smo s prostitutko Black Doll, ki nam je povedala, da k njej hodijo: 

  • zelo mladi fantje, ki iščejo “učiteljico”, izkušnje, 
  • moški med 25 in 35 leti, ki veliko delajo in nimajo časa za razmerja,
  • moški, ki so v razmerjih, v katerih ne morejo biti to, kar so,
  • moški, ki imajo težave z intimo in samozavestjo. 

Opisala je tudi, da večina teh strank, ne hodi zaradi seksa, temveč kar 80 odstotkov moških pride k njej le na pogovor, druženje ali da so pred njo lahko to, kar so. 

Varanje? 

Barbi meni, da poročeni moški v resnici ne želijo varati svojih žena, jih ljubijo, a gredo do prostitutke, saj lahko pred neznano osebo izrazijo stvari, ki jih pred bližnjo težje.  

Poda primer: moški ima fetiš, rad oblači žensko spodnje perilo. Na začetku razmerja svoji partnerici tega ni povedal, saj ga je bilo sram. Minila so leta, zdaj je prepozno, da bi ji to omenil, saj bi se ona začela spraševati, od kot nenadna želja po tem. Tako svojo željo zatira oziroma jo izraža pri drugod (pogosto pri prostitutki). Kupi iluzije. "Ne, ker bi želel prizadeti partnerko, ampak ker išče drug, svoj izhod," pojasnjuje. 

Zato Barbi odpira 'Cartalnico'. Da lahko ljudje v varnem okolju izrazijo njihov pravi jaz, ne da bi ob tem prišlo do intimnega stika, do varanja. Fizično bo nudila zgolj objeme in nežne, neintimne masaže.  

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

V procesu nastajanja ... 

Kot že omenjeno, pa je zasnova ‘Cartalnice’ še v procesu nastajanja. Tako so zaupni pogovori in objemi le del tega, kar bo Barbi nudila. 

V avgustu se bodo namreč idejni vodje udeležili mednarodnega izobraževanja, kjer bodo do konca razvili idejo. Prav tako pa z Dobre družbe pozivajo vso zainteresirano strokovno javnost, da se jim na izobraževanju pridruži in tako dopolni njihovo znanje. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.