30. 5. 2022, 15:44

Ojoj! Veste, da lahko imate v tej državi le 6 dildov?

Profimedia

Po enem hujših strelskih pohodov v osnovni šoli v Teksasu, v kateri je le 18-letni strelec ubil kar 19 otrok in dve učiteljici je v svetu ponovno zavrela debata o tem, da so zakoni v Ameriki še zmeraj preprosto premalo restriktivni. Mnogi so ob tem odprli debato, ki je preplavila že ves svet. 

Posest pištol v Ameriki je polje, ki ostaja skoraj popolnoma neregulirano. Večina ljudi, ki poseduje različne vrste orožij lahko slednjega kupijo v vsaki specializirani trgovini, brez da bi pri tem dokazovali svojo spodobnost posedovanja orožja.

Teksas je med drugim pred kratkim tudi oslabil svoje zakone o orožju, kot poroča The Washinton Post, s čimer je nošenje orožja za prebivalce še toliko lažje, saj ne potrebujejo ne licence, ne potrdila o sposobnosti. 

Guverner Gregg Abbott je pri tem dejal: "Teksas bo vedno vodilni pri zagovarjanju drugega amandmaja, zato smo zgradili oviro okoli pravic do orožja." 

Drugi amandma namreč omogoča lastništvo vsakomur nad 21 let, ne da bi mu bilo treba pridobiti dovoljenje, vzeti prstne odtise, opraviti štiri do šest ur usposabljanja ali kakršnekoli strelske usposobljenosti. 

Profimedia

Dovoljeno je imeti več pištol kot dildov

To je že leta 2017 potrdil voditelj večerne oddaje Saturday Night Live, Colin Jost: "V Teksasu obstaja zakon, ki predpostavlja, da je nezakonito imeti več kot šest dildov." 

Teksaški kazenski zakonik, oblikovan leta 1973, ki ga zagovarja tudi senator ZDA, Ted Cruz, namreč prepoveduje prodajo ali promocijo "opolzkih naprav", opredeljenih kot "naprave, vključno z vibratorjem ali umetno nožnico, ki so zasnovane ali tržene kot uporabne predvsem za stimulacijo človeških genitalnih organov."

Profimedia

V Teksasu je torej nezakonito posedovati več kot šest dildov, medtem ko za pištolo tovrstna številčna omejitev preprosto ne obstaja. Državljani si lahko orožje lastijo brez kakršnegakoli usposabljanja ali licence. 

O arhaičnem zakonu o lastništvu dilda so spregovorili tudi na družbenih omrežjih 

Eden izmed uporabnikov Twitterja je zapisal: "Nekoč je Ted Cruz zagovarjal prepoved dildov v Teksasu. Njegova odvetniška ekipa je trdila, da ljudje nimajo 'pravice stimulirati svojih genitalij'." Posledično so zapovedali njihovo omejitev, čeprav je njihova uporaba zakonita," pri tem pa je dodal: "Pravkar sem kupil svojega sedmega. Tožite me, če me upate." 

Pri tem je eden izmed uporabnikov izpostavil tudi 15-letnico iz Virginije, ki s fotografijo v svoji sobi dokazuje lastništvo nad ogromno različnimi tipi strelskega orožja, pri čemer se sprašuje, zakaj lastništvo nad orožjem ni bolj regulirano. 

K temu premisleku se pridružuje drug uporabnik na Twitterju, ki je ob fotografiji ženske s svojo ogromno zbirko orožja, zapisal: "Če bi bile vse njene pušče dildoti, bi bila takoj aretirana, saj jih ima več kot 6. Tako napačna je regulacija - imej toliko pištol, kot hočeš, a si ne drzni imeti več kot 7 dildov." 

Vsi pa so nad to neenakostjo zgroženi. Pri tem jih večina uporabnikov poudarja: "Ženska maternica in dildo imata v Teksasu več predpisov in omejitev kot orožje."